Charlotte Gainsbourg – djævelens datter eller guds gave?

Cinemateket viser i august en række af skuespillerindens mest outrerede film – og nogle af de mest rørende.

Charlotte Gainsbourg hjemtog under stor mediebevågenhed prisen som bedste kvindelige hovedrolle ved Cannes-festivalen i år. Det fik det til at gibbe i de fleste, at den 38-årige franske skuespillerinde gik linen ud med masturbations- og kastrations-scener i ’Antichrist’.

Men selvom 'Antichrist' udgør et højdepunkt hvad angår provokerende scener, er det langt fra første gang, at Gainsbourg har overskredet grænser.

Oplev hele Gainsbourgs register
Cinemateket byder i august måned på en række af hendes mest outrerede film – og nogle af de mest rørende. Titlerne rækker fra psyko-horror-dramaet ’Lemming’ til den drømmeagtige ’The Science of Sleep’.

Som datter af den folkekære og ikke sjældent alkoholiserede spradebasse Serge Gainsbourg og den engelske chanteuse og skuespillerinde Jane Birkin var det ikke just ubemærkethed, der prægede Charlotte Gainsbourgs tidlige skuespilkarriere.

Lettere blev det naturligvis ikke af, at hun spillede over for både sin far (i 'Charlotte For Ever') og sin mor (i 'Kung Fu Master'), og af, at parret blev skilt i 1980, da Charlotte var syv år. I mange år har skuespillerinden været jaget vildt for pressen.

Charlotte Gainsbourg har ud over de seriøse roller optrådt i en stribe populære franske komedier, hvoraf vi viser en enkelt: ’My Wife Is an Actress’. Interessant nok er det i vid udstrækning en selvparodi i rollen som skuespillerinden Charlotte, der er gift med den jaloux Yvan. Han er spillet af Gainsbourgs gemal i virkelighedens verden, Yvan Attal – der også har instrueret!

Læs mere om de enkelte titler i serien Charlotte Gainsbourg.

Billetter kan reserveres på cinemateket.dk – og fra 30. juli på tlf. 33 74 34 12.