Cinemateket hylder 1960-70’erne med rock og horrotica

Torsdag den 26. maj kl. 20.00: Psych–Out!-bio med vampyr-'horrotica' fra 70'ernes glade exploitation-dage. Den følgende aften, fredag den 27. maj, kl. 21.45 byder Friday Late Night på møllehjulssvingende guitarekvilibrisme i definitiv rockumentary om The Who.

Filmkunst, vampyrer og erotik

De tidlige 1970'eres store exploitation-boom affødte hybridgenren 'horrotica', en saftig kombo af horror og erotica, der igen affødte en række populære subgenrer – blandt dem vampyrfilmen med lesbiske undertoner, som vi i torsdagens Psych-Out! skal se to drømmeagtige og meget moderne versioner af fra hver sin side af Atlanten - nemlig 'The Velvet Vampire' og 'The Vampire Lovers'.

Imellem filmene er der plader på rejsegrammofonen og kolde øl for kolde kontanter i Asta Bar.

Læs mere og bestil billet

Gadedrengeattitude, guitar-splinter og musikalsk genialitet

Musikdokumentarlegenden Murray Lerners film om The Who, 'Amazing Journey', lever om nogen op til sit navn. Filmen er den endegyldige audiovisuelle beretning om kvartetten fra dens formative R&B-år i midt-60'ernes London over dens position som prototypisk 'mod'-band og spydspids i den 'engelske invasion' af USA - herunder de berygtede optrædener i Woodstock og Monterey - til konceptband med 'rockopera' som speciale. En film fuld af møllehjulssvingende strengeleg, masser af anekdoter fra Pete Townshend & Co – og fra venner og beundrere – foruden rigelige mængder sjældent arkivmateriale.

Efterfølgende bar og dj. Billetpris: 75/50 kr. (inkl. en drink).

Se traileren hér 

Læs mere og bestil billet.