Cinemateket inviterer til Open Air på Kronborg

OPEN AIR. I samarbejde med Hamletscenen og CPH PIX inviterer Cinemateket lørdag 8. august til Open Air-visning af Michael Radfords filmklassiker 'The Merchant of Venice' på Kronborg Slot. Det bliver en magisk filmaften i selskab med nogle af verdens bedste skuespillere.

Lørdag aften tager vi opstilling i Kronborgs Slotsgård i Helsingør, og viser 'The Merchant of Venice' med bl.a. Al Pacino i en suveræn skildring af af den snedige købmand, Shylock.

The Merchant of Venice lægger ud med den unge Bassanios frieri til den smukke adelsfrøken Portia. Men for at blive gift må han låne 3.000 gulddukater af sin rige ven, den venetianske købmand Antonio. Antonio vil hjælpe sin forelskede ven. Men han har investeret sine penge i skibe og er nødsaget til at låne penge af jøden, Shylock, som til gengæld kræver et pund af Antonios kød i garanti. 

Hermed får romantikken et dystert skær, og faren lurer lige om hjørnet. For snart forliser Antonios skibe, og lånet kan ikke betales tilbage, og Antonio må bøde med sit eget kød og blod. Men hvem har ret, og hvad er rimeligt, når retfærdigheden skal gå sin sejrgang.

Så læn dig til tilbage, hvis du tør, og oplev Shakespeare’s fortælling om menneskets skyggesider, mens mørket sænker sig over Hamlets Slot.

Producenter: UK Film Council, Arclight Films, Spice Factory, MoVision Entertainment
Instruktør og manuskript: Michael Radford
Komponist: Jocelyn Pook  
Shylock: Al Pacino
Antonio: Jeremy Irons
Bassanio: Joseph Fiennes
Portia: Lynn Collins

Tid: lørdag den 8. august kl. 21.00
Sted: Kronborg, Helsingør
Billetter: Køb billetter her eller ring 70202096