Copenhagen Photo Festival – film om fotografier og fotografer

FOTOFESTIVAL. Copenhagen Photo Festival løber af stabelen 5.–15. juni. Cinemateket er med – med en stribe film og arrangementer om estimerede internationale fotografer. Kom tæt på både Vivian Maier og Gregory Crewdson den 7. juni, når galleribestyrer og tidl. museumsinspektør på Det Nationale Fotomuseum Jens Erdman Rasmussen introducerer to nye film.

Som led i dette års Copenhagen Photo Festival viser cinemateket fire dokumentarfilm, der går tæt på berømte fotografer. To af disse fire er afdøde, mens de andre to lever i bedste velgående, to opererer med konceptfotografi i jo-større-jo-bedre-skala, de andre trives bedst med motiver fanget i forbifarten.

Jens Erdman Rasmussen introducerer Vivian Maier og Gregory Crewdson

Den 7. juni er Jens Erdman Rasmussen særlig gæst. Den tidl. museumsinspektør på Det Nationale Fotomuseum er nu galleribestyrer på Peter Lav Gallery, og på aftenen vil han introducere to nye dokumentarfilm om henholdsvis den mystiske Vivian Maier og stjernefotografen Gregory Crewdson, hvis moviescapes er udkrystalliseringer af lilleby-Amerika med referencer til Alfred Hitchcock, David Lynch og Edward Hopper. 

’Finding Vivian Maier’ er en fængslende film om en uventet kunstskat. For nogle år siden købte en ung mand en kasse med foto-negativer på auktion. Han forelskede sig i billederne og satte et større detektivarbejde i gang for at finde fotografen - der døde kort efter, og som viste sig at være et uopdaget talent af stjernekaliber. Fundet blev betragtet som en sensation, og Vivian Maiers værker har siden vandret verden rundt. 

Gregory Crewdson er muligvis historiens mest ambitiøse fotograf, med budgetter i samme størrelsesorden som mindre filmproduktioner. Han er en mester udi den iscenesatte virkelighed og i ’Brief Encounters’, kan du komme hele vejen rundt om Crewdsons arbejdsmetode. 

Doisneu-aften med besøg og ambitiøs fransk street kunst

I forlængelse af Gl. Holtegaards udstilling af Robert Doisneaus værker viser vi Patrick Cazals dokumentarfilm om den franske mesterfotograf. En mand der efterlod et billede af Paris, vi stadig drømmer om i dag. Juliette Binoche er blandt de medvirkende, og efter visningen er der samtale med filmens instruktør.

På festivalen kan du desuden komme tæt på et af de største deltagerbaserede kunstprojekter i verden. INSIDE OUT er skabt af den franske street artist JR - en mand hvis projekter involverer den israelske mur i Gaza, en ghetto i Haiti og et koldt amerikansk indianerreservat.

Film og besøg

’Finding Vivian Maier’: Lør. 7/6 kl. 19.15 (m. introduktion), tors. 12/6 21.45 og søn. 22/6 16.45

’Brief Encounters’: Lør. 7/6 kl. 21.30 (m. introduktion), lør. 14/6 kl. 19.00, fre. 20/6 kl. 19.15

’Inside Out’: Ons. 11/6 kl. 17.00, søn. 15/6 kl. 19.00, lør. 21/6 kl. 14.15 og lør. 2/8 kl. 19.15

’Doisneau des villes, Doisneau des champs’: Tors. 12/6 kl. 19.15

Tid: Copenhagen Photo Festival. 7. juni - 2. august.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12