CPH PIX præsenterer nyt festivalprogram: WEEKEND

Fra den 14. til 17. november slår CPH PIX biografdørene op til et helt nyt festivalprogram centreret om 20 nye spillefilm fra 20 markante talenter. Instruktører, der med deres første eller anden film stjal billedet i Cannes, Berlin og Venedig i år. Og andre, der plaskede mindre, men skabte ringe, som vil sprede sig længe. 20 instruktører, der magter at sætte filmkunsten i spil. 20 film, der påvirker hoveder og holdninger. Velkommen til WEEKEND.

20 film 20 talenter

20 af årets bedste nye spillefilm fra 20 af årets mest markante talenter, der alle magter at sætte filmkunsten i spil. Her blot tre udvalgte.

‘The Death of Dick Long’
Daniel Scheinert og Daniel Kwan debuterede med den surrealistiske succes ‘Swiss Army Man’ (PIX ‘16), der på forunderlig vis formåede at gøre en historie med Paul Dano som skibbruden selvmordskandidat og Daniel Radcliffe som pruttende strandvasker til en overrumplende øm komedie. Nu er Scheinert tilbage, denne gang på egne skæve ben, med nok en Sundance-succes, der er noget helt andet, og alligevel fuld af de intelligente, små touch, der formår at forny en fortærsket genre.
’The Death of Dick Long’ vises fredag den 15. november kl. 21.45

‘Verdict’
Raymund Ribay Gutierrez er blot 25 år, men er allerede to gange blevet nomineret til en Guldpalme i Cannes for sine kortfilm. Nu er han klar med en af årets stærkeste spillefilmdebuter om en mishandlet kvinde, som søger rettens hjælp, men løber panden mod bureaukratiets mur. Filmen vandt juryens særpris i Venedig og har siden turneret efterårets vigtigste festivaler i Telluride, Toronto og Busan. En af årets mest intense debutfilm, fuld af social indignation og fortættet spænding.
’Verdict’ vises torsdag den 14. november kl. 21.30 og søndag den 17. november kl. 16.30

’System Crasher’
Hun er lille, men farlig. Ni-årige Benni skriger på kærlighed med en utæmmet vild energi, der er ved at få hele det diagnosticerende velfærdssamfund til at opgive hende. Men hvor svært kan det være at elske et barn? Det spørger Nora Fingscheidt om i sit tankevækkende og stærkt gribende drama.
’System Crasher’ vises fredag den 15. november kl. 21.30

Instruktørbesøg

’Hellhole’ med Bas Devos
I en alder af 36 og med blot tre film under bæltet har belgiske Bas Devos allerede markeret sig som en af sin generations mest spændende auteurs, der i den grad formår at give den politiske virkelighed kunstnerisk kant. Mød Bas Devos i en samtale med den danske instruktør Rasmus Kloster Bro om terror, metropoler og filmkunst efter visningen af ’Hellhole’ lørdag den 16. november.
Bas Devos – ’Hellhole’ m. Q&A lørdag 16. November kl. 16.30

‘Giraffe’ med Anna Sofie Hartmann
Anna Sofie Hartmanns debutfilm 'Limbo' etablerede hende som et af de mest lovende talenter blandt danske filmskabere. 'Giraffe' indfrier alle løfterne og placerer Hartmann som et af samtidens mest kunstnerisk originale navne. Se ‘Giraffe’ og mød Anna Sofie Hartmann til en efterfølgende samtale med Steffen Jensen torsdag den 14. november.
’Giraffe’ m. Q&A torsdag 14. november kl. 19.15

‘Take Me Somewhere Nice’ med Ena Sendjarević
Hvert eneste billede i 'Take Me Somewhere Nice' er udtænkt med et visuelt overskud og en pop art-æstetik, så man har lyst til at hænge det op på væggen. En af den slags film, man har lyst til at se igen med det samme. Se Ena Sendijarevićs nye film efterfulgt af en samtale mellem den danske skuespiller og filminstruktør Marijana Jankovic og instruktøren selv bag filmen Ena Sendijarević.
’Take Me Somewhere Nice’ m. Q&A fredag 15. November kl. 19.00

Nye danske instruktører

Christian Andersen: ’Ingen skal sove’
'Ingen skal sove' er en film om overlevelse, både som et urinstinkt i menneskets natur og som en social konvention bygget op om etik, moral og ansvar for fællesskabets bedste. Værdier, der flere steder i vores samfund synes truet. Filmen er instrueret af debutanten Christian Andersen og har premiere i Cinemateket til WEEKEND.
’Ingen skal sove’ m. intro lørdag 16. november kl. 19.15

Anna Sofie Hartmann: ’Giraffe’
Hvert eneste billede i Anna Sofie Hartmanns nye film er komponeret med blik for betydningen i detaljen. Og det er netop dem - detaljerne og de skjulte fortællinger - som antropologen Dora ankommer til Lolland for at dokumentere, før det er for sent. Her er man nemlig i gang med forarbejdet til den tunnel, der om 10 år skal forbinde Danmark og Tyskland på ny, og som allerede er ved at forandre området på den danske side af vandet for altid.
’Giraffe’ m. Q&A torsdag 14. november kl. 19.15

20 år med Super16
Super16 fylder 20 i år, og det er der al mulig grund til at fejre, for den alternative filmuddannelse har for alvor været med til at berige dansk film og føre talenter sammen i nye spændende konstellationer. WEEKEND inviterer til jubilæums-festtalk med en række tidligere elever. Blandt mange andre kommer Jonas Arnby (‘Selvmordsturisten’), Marie Grahtø og Amalie Lyngbo Hjort (‘Psykosia’), Daniel Borgman og Katja Adomeit (‘Harpiks’) fra Super16.
20 år med Super16 torsdag 14. november kl. 16.30

 

 

Læs mere om WEEKEND-programmet i Cinemateket på cinemateket.dk

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf.: 33 74 34 12