CPH:DOX i Cinemateket


Den 10. november åbnes dørene til den 4. udgave af Københavns internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX. Igen i år med de bedste dokumentarfilm fra hele verden. Se mere end 80 af festivalens ca. 140 film i Cinemateket.
'New Vision'Under festivalen - der foregår i perioden 10.-19. november - er der mulighed for at fornemme hvilke retninger dokumentarfilmen bevæger sig i netop nu. I serien 'New Vision' vises således eksperimenterende, nytænkende og formmæssigt reflekterende film, bl.a. kortfilmsserien 'Looking for Alfred + Time Lines + La Chamelle Blanche + Who I Am and What I Want', der vises den 12. november kl. 14.45. Det er ligeledes muligt at stifte bekendtskab med nye udviklingsmønstre i dokumentarfilmen på seminaret 'Nye tendenser' den 14. november kl. 9.30 samt til 'Boost the Dox' den 16. november kl. 18.00, hvor der er verdenspremiere på fem nye danske dokumentarfilm.
'Onedotzero'I år samarbejder CPH:DOX med den britiske digitale kortfilmfestival Onedotzero, til hvem en hel filmserie med eksperimenterende film er dedikeret. Her vises bl.a. programmet 'Terrain o6' den 16. november kl.19.00, hvor den moderne storby udforskes. Dette tema går igen i filmen 'What Have You Done Today, Mervyn Day', der vises den 17. november kl. 22.00. Denne film er produktet af et samarbejde mellem instruktøren Paul Kelly og super art-popgruppen Saint Etienne, der efter filmen vil optræde som DJ's i Asta Bar i Cinemateket.
'Sound and Vision'CPH:DOX og Cinemateket tyvstarter festivalen allerede den 4. november kl. 21.30. Her vises Bestie Boys-filmen 'Awesome: I Fuckin' Shot That!', der er resultatet af et eksperiment, hvor 50 kameraer blev fordelt blandt publikum til en udsolgt koncert i Madison Square Garden, New York i 2004. Efter visningen af denne anderledes og energiske koncertfilm vender DJ Noize plader i diskoteket.'Awesome: I Fuckin' Shot That!' indgår i serien 'Sound and Vision', der har fokus på musikdokumentarfilm fra hele verden - eksempelvis koncertfilmen 'Glastonbury', der vises den 10. november kl. 21.30 samt 'Punk's Not Dead', der vises den 18. november kl.21.45.
Læs mere om de øvrige film, debatter, seminarer og fester på årets CPH:DOX hér
Læs mere om CPH:DOX i Cinemateket hér
Billetter til filmene koster 65 kr. stykket og kan købes i de biografer, hvor filmene vises.
Billetter til de film, som vises i Cinemateket, kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.