CPH:DOX - mød kunstnere, filmbagmænd og the 'real' Thing!

Dokumentarfilmen filmer virkelighed - men hvilken virkelighed findes der bag dokumentarfilmen? Mød branchens aktører, når Cinemateket lægger hus til en række særarrangementer, hvor man kan få indblik i branchens virke, og hvor professionelle kan netværke. Få tilmed et godt gys med 'The Thing'!

Masterclasses om lyd, billede og blandingen af genrer

På onsdag den 9. november gæster Michelangelo Frammatino Cinemateket. Italieneren vandt hovedprisen på sidste års CPH:DOX, hvilket var bemærkelsesværdigt, idet hans poetiske hybridfilm 'Le Quattro Volte' mest af alt var en fiktionsfilm. Netop denne leg med skellet mellem fiktion og fakta bliver omdrejningspunktet for denne masterclass-session.

Tonemestre og instruktører undersøger torsdag den 10. november lydens udtryk i en række specifikke produktioner udvalgt fra årets festivalprogram. Seminaret retter sig mod både instruktører, klippere, producenter, komponister og selvfølgelig ikke mindst tonemestre, men alle er velkomne til en kreativ snak og debat om at anvende lyddesign og lydlige virkemidler i dokumentarfilmproduktion. Denne masterclass er tilrettelagt af Tonemestrene Studio Aps. 

Fra den kreative brug af lyd skal det senere samme torsdag omhandle den brede favn af filmiske elementer. Instruktøren Charles Atlas er nemlig inviteret til en snak om sine altomfavnende kreative kollaborationer i den filmiske praksis, det performative elements muligheder, dokumentariske portræt-formater og meget mere.

Nan Goldin masterclass

Nan Goldin besøger CPH:DOX med sit filmprogram 'I'll Be Your Mirror', som hun har kurateret eksklusivt til årets festival. Hun har siden sin debut som fotograf i de sene 70'eres New York City ophøjet snapshottet til en kunstform og foreviget sin nære omgangskreds af venner, kunstnere, elskere, bôhemer og storby-dandies i titusindvis af fotografier. I anledning af hendes besøg har vi inviteret hende onsdag den 9. november til at give en masterclass om sin metode, sin specielle tilgang til det at fotografere, om filmmediet i forlængelse af en fotografisk praksis, med mere.

Seminarer om filmprocessen fra idé til distribution

På torsdag den 10. november kan man møde Philippe Bober, som har produceret film af blandt mange andre Lars von Trier, Nanni Moretti, Ulrich Seidl, Roy Andersson og Wolfgang Becker. Deltag i Bobers co-produktions case study, hvor han vil dele sine lærerige erfaringer med co-produktionen med publikum.

På fredag den 11. november lægger Cinemateket hus til en række særarrangementer omkring udviklingen af dokumentarfilmen:

Under overskriften 'Meet the funds' har vi budt fem af de største amerikanske fonde med penge på lommen til produktion og distribution af internationale dokumentarfilm til CPH:DOX og inviterer jer til at komme og udveksle ideer og visitkort med dem ved et oplysende, inspirerende og uformelt fyraftensarrangement.

Erwin Schmidt, der har produceret Wim Wenders' 3D dokumentar-hit 'Pina', vil senere til en 3D case-story tale om distribution og marketing af 3D arthouse-film og om markedsføringen af 'Pina'. Han arbejdede i tæt samarbejde med Win Wenders omkring script og klipningen af filmen, og har tilmed produceret Wenders' videoinstallation 'If Buildings could Talk' fra 2010. 'Pina' kan i øvrigt opleves på CPH:DOX 2011.

Senere kan man få et spændende indblik i den nyeste udvikling indenfor distributionsplatforme. Vi har inviteret Gideon Lichfield, Editing Director på The Economist Film Project, som deler internationale dokumentarfilm-instruktørers værker med et globalt publikum online. Mød derefter Distrify-grundlæggeren Peter Gerard, hvis platform er det helt store inden for online film. Og sidst, men absolut ikke mindst amerikanske Distribber og deres innovative distributionsstrategier.

The real thing!

De to unge filmskabere Ben Rivers og Ben Russell er nogle af de mest visionære filmskabere på dagens internationale dokumentar-scene og har kurateret et filmprogram til dette års CPH:DOX. Bl.a. med John Carpenters gyser-klassiker 'The Thing' fra 1982 om invasionen af en ukendt livsform på en arktisk vejrstation. I samme kolde arktiske åndedrag vises kortfilmen 'Ivalo River Delta', der filmer nordlyset så tæt som mennesket kan komme dette fortryllende vejrfænomen. Til december lanceres i øvrigt en prequel til 'The Thing', som giver endnu en anledning til at nyde originalen på biograflærred.