CPH:DOX – slutspurt med instruktørbesøg og auteurfilm

DOKUMENTARFILMFEST. De sidste fire dage af årets CPH:DOX giver i rigt omfang mulighed for at møde instruktørerne bag filmene. Og så er der masser af auteurfilm på programmet.

Mød instruktøren

ART:FILM / Masterclass: Lucien Castaing-Taylor & Véréna Paravel

Harvard-afdelingen Sensory Ethnography Lab har med film som CPH:DOX-prisvinderen ‘Leviathan’ revolutioneret den moderne dokumentarisme. Mød den nye dokumentarfilms masterminds Lucien Castaing-Taylor & Véréna Paravel til en samtale om feltet imellem film, kunst og videnskabelig research. Og om at lave film, hvor vejen til ny viden om den hastigt foranderlige, menneskeskabte verden omkring os går igennem både sanser og intellekt, billeder og (ikke mindst) lyd. Moderator: Jeppe Carstensen.

Masterclass fredag 13. november kl. 13:00. Mød også instruktørerne til visningen af deres 'Leviathan' lørdag 14. november kl. 21:30.

The Moulin

Taiwan havde allerede været underlagt japansk styre i fyrre år, og var inde i en stabil periode af kulturel assimilation, da landets første, moderne kunstgruppering - 'Le Moulin' - i 30'erne opstod i en poetisk protest imod kolonistyrets kulturelle overmagt. Navnet reflekterede den lille gruppes orientering imod vesten og især Frankrig, med surrealisterne som de absolutte forbilleder. I en kompromiløst gennemført og æstetisk raffineret rekonstruktion af gruppens underjordiske aktiviteter har den unge debutant Huang Ya-Li skabt en fintmærkende og stemningsfuld film om en historisk periode, der banede vejen for en ny frihed og selvbevidsthed. Efter visningen er der mulighed for at møde instruktøren.

Vises lørdag 14. november kl. 16:00.

The Letters

Bag de mørke, sansemættede og næsten hallucinatoriske billeder ulmer der en barsk historie om en skolelærer og social aktivist, som efter en tvivlsom retssag blev dømt for drabet på fire politifolk i en mexicansk provins. De breve, han skrev til sin datter fra fængslet ulmer som en anklage imod et korrupt system i en film, der næsten uden egentlig dialog i høj grad (også) er et sensorisk og psykologisk portræt af både et sted og en sindstilstand. Til visningen 11. november er der mulighed for at møde instruktøren.

Vises onsdag 11. november kl. 17:15 og torsdag 12. november 11:45.

Auteurfilm på stribe

Turumba

Skælmsk satire over den (post)koloniale verdensorden i en dybt charmerende film fra en legendarisk, filippinsk filmtroldmand, Kidlat Tahimik.
Torsdag 12. november kl. 22:45. 

The Sky Trembles and the Earth is Afraid and the Two Eyes are not Brothers

Et antropologisk field trip ind i ukendt land med den dobbelte CPH:DOX-vinder Ben Rivers bag kameraet. Gådefuldt og visionært.
Fredag 13. november kl. 18:45.

Pelota + Pelota II

Jørgen Leths hyldest til det baskiske boldspil er en lidenskabelig fejring af både sporten og af kulturen omkring den.
Fredag 13. november kl. 21:45.

Fata Morgana

Werner Herzogs paradoksale forsøg på at filme luftspejlinger i Saharas ørken er en episk trancefilm.
Fredag 13. november kl. 22:45.

Worldly Desires

Fire korte og smukke film af Pierre Huyghe og Apichatpong Weerasethakul, hvor tid og rum spiller hovedrollen.
Søndag 15. november kl. 17:00.

Utopia

Death Valley lægger scene til en paradoksal undersøgelse af at stræbe efter det umulige i et værk af den amerikansk mester-minimalist James Benning.
Søndag 15. november kl. 19:00.

Tid: 12.-15. november
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400