CPH:DOX-vinder er Månedens Dokumentar

PRISVINDER. 'Two Years at Sea' vandt hovedprisen på efterårets CPH:DOX-festival. Oplev Ben Rivers' hypnotisk knitrende dokumentarfilm i Cinemateket den 24.-31.- januar.

'Two years at Sea' er Månedens dokumentar i Cinemateket. Udover at løbe med hovedprisen på CPH:DOX 2011 var 'Two Years at Sea' også en af de helt store publikumssucceser på festivallen, hvor alle tre visninger blev udsolgt. Nu får du chancen for at opleve filmen i Cinemateket fra 24.-31. januar - hver aften kl. 19.00.  

Eneboer i skovens dybe stille ro

Ben Rivers' dokumentarfilm er et sansende portræt af eneboeren Jake, der har isoleret sig blandt høje, mørke træer i sit hjemmebyggede landsted – en campingvogn højt oppe i en trækrone. Her får han tiden til at gå med besynderlige projekter, middagslure i dugfriske enge og tankevirksomhed på sin tømmerflåde i søen, mens han udlever den radikale drøm, han havde som en ung mand.

Filmens instruktør interesserer sig for folk, der lever i udkanten af det menneskelige fællesskab. Han skildrede eneboeren Jake allerede i 2006 i kortfilmen 'This is My Land' og har nu dedikeret ham sin første film af spillefilmslængde. Billederne knitrer som en brændeknude og knaser som en af de gamle grammofonplader, Jake lytter til, alt imens han hugger træ i denne guddommeligt smukke fortælling fra de dybe, skotske fyrreskove.

'Two Years at Sea' er en kunstnerisk oplevelse ud over det sædvanlige. Gå ikke glip af muligheden for at opleve Rivers' prisvindende portræt på det hvide lærred. 

”Filmen om eneboeren i årstiderne er en fortælling fortalt i stoflighed. Det er en film, man føler på med øjnene, som man føler på et groft vævet klæde med fingrene.” - Kim Skotte, Politiken ♥♥♥♥

”Frembragt af menneskehænder. Der er pletter og splejsemarkører, kulsorte skygger og skrighvid overbelysning. Sine steder er det tårevædende smukt.” - Kenneth McNeil, Cinemazone.dk ★★★★★

Tid: 24.-31. januar kl. 19:00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412