Dagbog med fuld puls og dobbelt hormonskrue

MÅNEDENS FILM. Det kan nok være, at action-blockbustere kan sætte tryk på pulsen, men vil du virkelig mærke hjertet banke, så se Marielle Hellers 'The Diary of a Teenage Girl' – og føl hvordan det er, at være en 15-årig pige i 102 minutter! Filmen, der var et af de store samtaleemner på sidste års Sundance Festival, er månedens film i Cinemateket 19.-29. maj.

'I’ve just had sex! Holy shit!' siger 15-årige Minnie til os i sin videodagbog. Vi finder snart ud af, at Minnie har mistet sin mødom … til sin mors kæreste (!).

Minnie rapporterer om sit liv i sin videodagbog, og så tegner hun konstant. Når hun altså ikke er sammen med vennerne Kimmie og Ricky. Tegningerne får indimellem liv i form af små kreative animationsfilm, der bidrager til den unikke stil i Marielle Hellers 'The Diary of a Teenage Girl' – en film der allerede inden sin premiere i Cinemateket har fået fine ord med på vejen. Og som har modtaget priser på et utal at internationale filmfestivaler.

'The Diary of a Teenage Girl' er amerikansk independent, når det er allerbedst: En film med sin helt egen absurde humor, stemme og stil. En bemærkelsesværdig åbenhjertig og opløftende skildring af en teenagepiges seksualitet i 1970’ernes Californien.

Anmelderne skriver

★★★★★★ "Det fremadstormende britiske talent Bel Powley er sublim som den sexfikserede Minnie i Marielle Hellers Sundance-succes … der kan måle sig i autenticitet med coming-of-age evergreens som 'Fucking Åmål' og 'Christiane F'." - Sofie Lykke Stenstrup, Soundvenue.

★★★★★★ "En fantastisk coming-of-age film, man glæder til at se igen og igen!" - Malene Straarup, Cinemaonline

★★★★★★ "En uventet mesterstreg" - Nicki Jensen, Moovy

★★★★★ "Et naivt, liderligt og genkendeligt indblik i en teenagepiges sind på tærsklen til voksenlivet." - Mikka Tecza, Ekko

★★★★ "Et opgør med kvindelige filmidealer i Bel Powleys imponerende indsats." - Per Juul Carlsen, DR

★★★★ "Er frisindet i omgangen med nøgenhed og sexsprog, men det er altså facetteringerne og den psykologiske indsigt, der gør den værd at følge. På vejen rundt om Minnie. Og alle andre unge." - Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske

★★★★ "følsomt … brillant … rammer balancen mellem karikatur og sensibilitet." - Rikke Bjørnholt, Nosferatu

★★★★ "Det er sjældent at se en teenagepige fremstillet sådan på film." - Lasse Martin Jørgensen, Filmz

"Anti-Lolita. Debutfilm om ungpigeseksualiteten har lykkeligvis ingen fordomme, men masser af nysgerrig indlevelse og medfølelse." - Linea Maja Ernst, Weekendavisen

'The Diary of a Teenage Girl' vises som Månedens Flm i Cinemateket 19.-29. maj 2016.

Første visning er gratis for medlemmer.

Tid: 19.-29. maj 2016.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Online og på tlf. +45 3374 3412