Danmarks mest inkluderende filmfestival slår dørene op for 33. gang

Fra den 26. oktober til den 4. november slår vi dørene op for den 33. udgave af LGBTQ+-filmfestivalen MIX COPENHAGEN. Festivalen fortsætter i år deres arbejde med at vise film, som bøjer køn og bryder seksuelle grænser, påvirker kønsdebatten og afspejler en mangfoldig verden. Cinemateket agerer som vanligt festivalcentrum, og i MIX LOUNGE i Asta Bar kan man møde festivalen, få praktiske informationer og gratis drikkevarer, hygge med brætspil mellem filmvisningerne, og ikke mindst deltage i en række spændende events og debatter.

Rabatter og medlemsfordele

MIX COPENHAGEN tilbyder en række rabatter under årets festival. Dette gælder naturligvis også Cinematekets medlemmer, der kan købe billetter til alle ordinære visninger til 50 kroner. Derudover er der rabat til studerende og ældre over 65 år, der kan købe billetter til alle ordinære visninger til 75 kroner. Normalpris 85 kroner.

 

 

 

 

En regnbue af fest, farver og musik

Repræsentation af minoriteter behøver ikke at være en tør eller kedelig affære, og under MIX er der rig mulighed for at dykke ned i den sprudlende fest- og musikscene, der er forbundet med LGBTQ+- miljøet. 

Festlighederne sparkes i gang fredag den 26. oktober i Bio Asta - med åbningsfilmen, dokumentaren ’Tranny Fag’ om den sorte transkvinde og performer Linn da Quebrada, der bruger sin stemme til fordel for racialiserede queers. Dørene åbner kl. 19, og man vil både før og efter visningen kunne nyde kolde drinks, god musik og filmdiskussion i Asta Bar. 

Tranny Fag

Gå heller ikke glip af David Austins spritnye dokumentar ’George Michael Freedom: The Director´s Cut’, om tilblivelsen af det britiske popfænomens album 'Listen Without Prejudice Vol. 1'. Filmen følger sangeren gennem stridighederne med hans pladeselskab, og sorgen efter hans første kærlighed, Anselmo Feleppas, død. Et intimt indblik i Michaels dramatiske vej til berømmelse, fortalt af sangeren selv. Filmen vises i Cinemateket søndag den 28. okotber. 

George Michael Freedom: Directors Cut

Til ’Musikfilm, Bar og DJ: Queercore: How to Punk a Revolution’ fredag den 2. november, byder vi på både filmvisning, kolde fadøl og punkmusik i Asta Bar fra klokken 21. Dokumentaren dykker ned i den fandenivoldske og revolutionære Queercore-bevægelse, der med udgangspunkt i punken skabte nye eksperimenterende udtryksformer, som modspil til 80´ernes misbilligelse af LGBTQ+-samfundet. En film der i sig selv er rå og oprørsk i sin undersøgelse af de undertryktes konfronterende opgør. 

Nordiske kortfilm og skolefilmvisninger

Under MIX COPENHAGEN præsenteres en række kortfilm lavet af nogle af nordens mest lysende talenter til ’MIX SHORTS: Nordic Lights’ mandag den 29. oktober. I en blanding af både korte spillefilm og dokumentarer, giver aftenens program et dybdegående indblik i livet som LGBTQ+-person- og de udfordringer der stadig består. Efter visningerne er der Q&A med en række af filmskaberne. 

Nordic Lights

Festivalen har også et særligt børn og unge- fokus, og afholder en række skolefilmsvisninger - med lavere billetpriser. For eksempel kan unge over 15 år opleve både en kortfilm og præmieren på en ny dansk serie til ’Skolefilm: Ondt i røven og October Boy’ torsdag den 1. november. 
I serien ’Ondt i røven’ følger vi unge Tessa, der opsluges af det københavnske queer-miljø, efter hun flytter ind på en sofa i kollektivet 'Den Bløde Kerne'. Vi tager med på rejsen mod at finde sig selv, og passe ind i et samfund hvor hun altid enten er lidt for queer eller lidt for straight. 

Ondt i røven

Kortfilmen ’Oktoberdreng’ handler også om kampen for at passe ind. Denne gang er hovedpersonen 14- årige Thomas, der lige er flyttet til København og starter i en ny skole. Vi følger hans udfordringer ved at åbne sig for omverden, og være ærlig både over for andre og sig selv.  

Internationale festivalsperler 

Blandt MIX COPENHAGEN´s sprudlende og mangefacetterede program finder man naturligvis også en række filmtitler, der allerede har skabt røre og vundet priser på forskellige af verdens største filmfestivaler. 

Blandt disse er det oplagt at fremhæve den kenyanske ’Rafiki’, der blev vist som del af Un Certain Regard- sektionen på årets Cannes Filmfestival, og som også er nomineret som bedste spillefilm til MIX´ hovedpris: Liliprisen. Baseret på den prisvindende novelle ’Jambula Tree’, af Monica Arac de Nyeko, handler filmen om de to venner Kena og Ziki, der på trods af et snæversynet lokalsamfund og en politisk rivalisering mellem deres familier, vælger at overgive sig til den kærlighed der blomstrer mellem dem. Filmen vises i Cinemateket lørdag den 27. oktober og mandag den 29. oktober. 

Rafiki

I festivalens stærke dokumentarprogram, vækker særligt den brasilianske ’Obscuro Barroco’ opmærksomhed. Den essayistiske film, der udforsker de poetiske ord af den transkønnede fortæller, Luana Muniz, et ikon fra Brasiliens queer- subkultur, vandt juryprisen som del af ’Teddy-programmet’ på årets Berlinale. Filmen er ligeledes nomineret til en Lilipris for bedste dokumentar på årets MIX COPENHAGEN - og vises i Cinemateket lørdag den 27. oktober og onsdag den 31. oktober. 

Obscuro Barroco


Tid: 26. oktober – 4. november
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København
Billetter: 85 kr. Til events kan der gælde særlige priser. Køb billetter på cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.