Danmarkspremiere på svensk storfilm om 2. verdenskrig

PREMIERE. 'Simon and the Oaks' er en af de største svenske filmproduktioner nogensinde og satte rekord med 13 Guldbagge-nomineringer. Oplev det storslåede krigsdrama den 20. og 23. maj - med drinks og introduktion.

Cinemateket og Copenhagen Jewish Film Festival præsenterer danmarks-premieren på en af Sveriges største og dyreste filmproduktioner nogensinde.

Baseret på bestseller

'Simon and the Oaks' satte rekord med 13 nomineringer til Guldbaggen, den svenske ækvivalent til Oscar-statuetten. Filmen er baseret på Marianne Fredrikssons roman af samme navn. Med 17 millioner solgte bøger på 40 forskellige sprog er hun en af Sveriges internationalt anerkendte og bedst sælgende forfattere.

Familiehemmeligheder bryder frem

'Simon and the Oaks' skildrer to familiers venskab og fælles skæbne i Göteborg i skyggen af 2. verdenskrig. I centrum står den bogligt stærke arbejdersøn Simon, der graver i familiehistorien og gør skelsættende opdagelser. Filmen er en hjertevarm og visuelt overlegen fortælling om at bryde fortidens tyngende bånd i jagten på ens sande identitet.

Program

Den 20. maj kl. 18.00 byder Sveriges ambassadør i Danmark, Inga Eriksson Fogh, velkommen i Asta Bar, hvor der bliver serveret vin og snacks. Kl. 18.45 introduktion ved instruktør Lisa Ohlin. Efter filmen er der Q&A.

Den 23. maj kl. 17.30 byder vi på vin og snacks i Asta Bar. Kl. 18.00 introduktion ved den danske medproducent, Per Holst og skuespilleren Stefan Gödicke, der spiller Simons far. Efter filmen er der Q&A.

Copenhagen Jewish Film Festival rammer byen

'Simon and the Oaks' er en del af Copenhagen Jewish Film Festival, der afholdes i Cinemateket den 20.-23. maj. Med tyve titler og et væld af særarrangementer vil festivalen male et nuanceret og dynamisk billede af jødisk kultur og identitet anno 2012 og angribe og behandle nøglebegreber som antisemitisme, religiøse konventioner og seksualitet fra nye, kunstneriske vinkler.

Se det fulde program og bestil billetter på www.cjff.dk og www.cinemateket.dk.

Tid: 20. maj kl. 18.00 og 23. maj kl. 17.30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412