Dansens Dag - prisoverrækkelse, film, vin og snacks

SCREENDANCE. På Dansens Dag søndag den 29. april kan du opleve de ti finalister i online-konkurrencen 60seconddance.dk - og se kåringen af vinderen. Herefter viser vi den roste dokumentar 'Dancing Across Borders' inden restaurant SULT byder på vin og snacks.

29. april er Dansens Dag, og det fejrer vi i Cinemateket med prisoverrækkelse, dokumentarfilm og reception i Restaurant SULT.

And the winner is...

60secondsdance.dk er en kortfilmkonkurrence, der handler om at skabe dansefilm til kameraet på blot et minut. Temaet for årets konkurrence har været en tolkning af begrebet "tid" og et halvt hundrede innovative og sprudlende 60 sekunders fortællinger er indsendt fra hele verden. 

Vi viser de ti finalister og afslører de heldige vindere. Konkurrencens første- og andenpris vinder henholdsvis 1500 og 500 euro. Præmierne er sponseret af Nordea Fonden.

Fra Cambodja til storbyjunglen

Vi afrunder eftermiddagen med den amerikanske dokumentarfilm 'Dancing Across Borders', hvor et 16-årigt cambodjansk dansetalent rykker fra sin øde hjemegn til New Yorks storbyjungle. Med hjælp fra danseprotektoren Anne Bass skal han nu starte på en af New Yorks førende balletskoler.

"Selv publikum, der ikke interesserer sig for dans, vil finde historien gribende," skrev San Francisco Chronicle i en anmeldelse.

Efter filmen byder restaurant SULT på snacks og et glas vin.

Arrangementet bliver afviklet i samarbejde med ScreenMoves, Dansens Dag og DR K.

Tid: Søndag den 29. april kl. 16.30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412

Danselogo-2x2