Dansk dokumentarisme udforsker livets store emner

VIRKELYST. Der er masser af vigør og handlekraft i danske dokumentarfilm i disse år – og ingen frygt for at stille de svære spørgsmål. CPH:DOX har samlet et udpluk af de bedste film.

Under den samme himmel
Illegale, afrikanske indvandrere sætter dagligt kursen mod Europa med drømme om et bedre liv. Men de strander ofte ved EUs mure. Som i Italien, hvor en gruppe asylansøgere lever på et fængselslignende center i uvished om fremtiden. ’Under den samme himmel’ kortlægger disse forhold særdeles prægnant. Filmen er nomineret til ’Nordic:DOX Award’.
Onsdag 13. november kl. 11 og kl. 22.00.

Last Dreams
Hvilke tanker gør man sig, når man nærmer sig livets afslutning? Den følsomme film ’Last Dreams’ portrætterer tilværelsen på et dansk hospice, hvor tre kvinder reflekterer over livet så tæt på døden. Hjerteskærende vemodigt, men alligevel beroligende og stærkt livsbekræftende.
Onsdag 13. november kl. 22.15. Lørdag 16. november kl. 10.00.

En anderledes dreng
Overgangen fra barn til voksen skildres med varme og præcision i Ulrik Wivels film ’En anderledes dreng’. Vi følger Alexander, der lider af autisme, og som netop er flyttet hjemmefra. En film om at skabe en meningsfuld hverdag, når man ikke helt passer ind i normalitetens kasser og rammer.
Søndag 17. november kl. 10.30. Tid: Torsdag 7. november til søndag 17. november.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12