'Det grønne værelse' – introduceret af Christian Braad Thomsen

Forfatter, samfundsdebattør og filmimportør Christian Braad Thomsen fylder 70 år den 10. december. Vi fejrer ham i julemåneden med et udsnit af de over 100 værdifulde film, han har importeret i årenes løb. Fødselaren introducerer François Truffauts 'Det grønne værelse' den 7. december.

De fleste kender Christian Braad Thomsen som filminstruktør, forfatter og kradsbørstig samfundsdebattør. Færre er klar over, at Braad Thomsen også har importeret over 100 kunstnerisk værdifulde film, som ellers ikke ville være kommet op i danske biografer. I anledning af hans 70 års fødselsdag viser Cinemateket 8 af dem i perioden 7. -29. december.

’Det grønne værelse’ med introduktion og et efterfølgende glas

Tirsdag den 7. december kl. 19.15 kan du være med, når Christian Braad Thomsen introducerer François Truffauts 'Det grønne værelse'. Filmen er baseret på to Henry James-noveller og har sin instruktør i hovedrollen. Den fortæller historien om en provinsjournalist, der lever i ensomhed efter tabet på sin sine koner og flere af sine venner. Det eneste selskab han har, er sin husholderske og et døvstumt barn. En gotisk fortælling om en mand besat af døden.
Efter forestillingen serveres et glas vin i Asta Bar.

Sort humor og brasiliansk Cinema Novo

I serien af film importeret af Braad Thomsen indgår blandt andet Mike Leighs sort-humoristiske hverdagsdrama 'Life is Sweet' (1991), der var den første film af den engelske mester i danske biografer, Tom Tykwers 'Krigeren og Kejserinden' (2000) - en hæsblæsende fortælling om tilfældet og skæbnen, og Ruy Guerras 'Guderne og de døde' (1970) - en af de største film i den brasilianske Cinema Novo-bevægelse.