Detektiv med licens til at danse!

MÅNEDENS DOKUMENTAR. En indisk privatdetektiv, som også er familiemenneske, er i færd med opklaringsarbejdet i storbyen Kolkata og på sporet af Indiens samfundsproblemer. Fint besøg den 10. november.

Indere fra alle sociale lag har mistet tilliden til et ineffektivt og korrupt politi og henvender sig derfor i desperation til private detektivbureauer for at få hjælp. Rajesh startede for 15 år siden som privatdetektiv i den indiske storby Kolkata (det tidligere Calcutta) med to mobiltelefoner og en motorcykel, og han ejer nu et lille efterforskningsbureau.

Fra mord til mavedans

'The Bengali Detective' følger dog ikke kun Rajesh i marken, men også som far og familiemenneske. Rajesh tager desuden indimellem en pause fra opklaringsarbejdet for – iført sølvjakke og solbriller – at forfølge sin drøm om at blive Bollywood-danser. Sammen med sine også danseglade medarbejdere melder han sig ligefrem til optagelsesprøve på et slags Vild med dans-tv-show.

Indien dokumenteret med hjertevarme

'The Bengali Detective' fremstår som et unikt dokument om det moderne Indien. Instruktøren Phil Cox sammenvæver sømløst sørgelige, dramatiske historier med lyse, morsomme øjeblikke. Han bevæger sig direkte fra sønderknuste klienter og Rajeshs tragiske familieskæbne til meget morsomme slapstick-danseoptrin, og fotografen Lisa Cazzato-Vieyra tager os med ind i Kolkatas kaotiske gader og gyder i prægtige billeder af myldrende liv.

Filmen er hjertevarm og samtidig dramatisk som en klassisk film noir – en dokumentarfilm, der overgår fantasien. Det giver god mening, at Fox Searchlight har erhvervet rettighederne til et remake af Rajeshs hverdagsliv som fiktionsfilm.

Mød instruktør og producer

Filmen vises i samarbejde med CPH:DOX, og i forbindelse med forestillingen den 10. november vil instruktøren Phil Cox og produceren Giovanna Stopponi fortælle om arbejdet med filmen og svare på spørgsmål fra publikum.

Pressen skriver:

"På samme tid rørende og hysterisk morsom - og med en slet skjult social kritik bag morskaben, er der dømt et brag af en dokumentarfilm." – Louise Kidde Sauntved, Berlingske ★★★★

"Phil Cox' udlevering af et kaotisk indisk samfund glider fornøjeligt ned med Rajesh som turguide." – Nanna Frank Rasmussen, JP ★★★★

"Med sine diskofile maverulninger, sin bandana og sine moves er Rajesh Ji et syn for guder." – Kim Skotte, Politiken ♥♥♥♥

"At Rajesh Jis liv snart bliver forvandlet til spillefilm, forstår man godt efter at have set dokumentarfilmen om den indiske privatdetektiv." – Christian Monggaard, Information

Tid: Den 10. til 16. november. Med introduktion torsdag den 10. kl. 19.15 og fredag den 11. kl. 16.45 
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412 (mandag lukket)