Do Not Panic! - Musikfilm Festivalen lancerer sit program 8. februar

Kom gratis til rost BBC-dokumentar om syrerockbandet Hawkwind, når Musikfilm Festivalen lancerer sit program i Cinemateket den 8. februar. Musikfilm Festivalen er Københavns nye forum for musikelskere i alle aldre – til alle lydstyrker, stil- og tonearter. Festivalen løber af stabelen 9.-17. marts.

Musikfilm Festivalen byder på 30 essentielle musikfilm, der enten er helt nye eller har opnået klassikerstatus. Fra dugfriskt portræt af Nick Caves guitarist Roland Howard over close-ups på Elvis Presley, Kurt Cobain, Pulp, Ornette Colemann m.fl. til historier om vinylpladesamlere, punk i Afrika og gospelmusikkens udvikling i Amerika – samt et alternativt sansebombardement om Johann Sebastian Bach.

Programlancering 8. februar: Tæt på Hawkwind – gratis

Musikfilm Festivalen lancerer sit program med BBC-dokumentaren ’Hawkwind – Do Not Panic’ og med et ønske om at stille skarpt på musikalske skikkelser og fænomener, der har sat deres unikke præg på musikhistorien. Musikfilm Festivalen hylder det skæve, det vilde og det eviggrønne, og glæder sig over musikkens evne til at slå bro mellem mennesker, og dens evne til at få mennesker til at forsvinde ind i og ikke mindst ud af sig selv.

Den psykedeliske gruppe Hawkwind begyndte som en del af Londons undergrundsscene i slutningen af 1960’erne, og fik hurtigt ry for at være periodens mest udflippede fænomen. Gruppen eksisterer i sin fjerde inkarnation (cirka), og er som årene er gået ikke blevet mindre outreret. Hawkwind stod lige fra starten for en antikommercialisme og en looseness, man skal hinsides denne kulturkreds for at begribe. Og med sin blanding af riff-tunge, repetitive spacerock-numre tilsat stroboskopisk lysshow, farveeksplosioner, on-stage happenings, og alle tænkelige ulovlige stoffer, har den haft direkte indflydelse på både punk, metal, dance og rave.

Få Musikfilm Festivalens trykte program i hånden inden filmen.

Tid: ’Hawkwind – Do Not Panic’ vises kl. 21.45. Baren er åben fra kl. 20.00.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.
Billetter: Der er fri entré til filmen. Billetter kan afhentes i Cinematekets billetsalg så længe pladser haves.

Musikfilm Festivalen 9.-17. marts

Musikfilm Festivalen foregår i Cinemateket i dagene 9.-17. marts. Programmet rummer en række portrætfilmperler, som ikke før har været præsenteret herhjemme samt musikfilm, der ikke har været rullet ud af arkiverne længe, film fra musikalske rand- og kampzoner og musikdokumentarer, der slet og ret indskriver sig i kategorien ’verdens bedste’. Janis Joplin, Jimi Hendrix, Townes Van Zandt, Lawrence (a.k.a. Felt, Denim) og Phil Ochs er bare nogle af de navne, vi stiller skarpt på. The Doors og Nirvana to af de grupper, vi inviterer til koncert med. Haiti og Island nogle af de lande, vi besøger undervejs.

Hele herligheden er naturligvis garneret med besøg fra ind- og udland og behørig fest og ballade.

Lørdag den 16. marts slår vi dørene op for Musikfilm Festivalens plademarked i Cinematekets Asta Bar, hvor vi sideløbende viser musikfilmklip udvalgt af den amerikanske filmkurator Adam Sekuler. Hér afholdes ligeledes Musikfilm Festivalens rock- og popquiz, som alle alvidende, kampberedte musikduellanter gratis kan tilmelde sig, og hvor der naturligvis er præmier på højkant.

Køb billetter billigt frem til 28. februar
Frem til 28. februar kan billetter til alle film på Musikfilm Festivalen købes til 50 kr. (inkl. dobbeltvisninger). 1. marts hæves prisen til 75 kr. for alle film. Billetsalget begynder 1. februar.

Det samlede program kan ses på cinemateket.dk og  musikfilmfestivalen.dk.

Tid: 9.-17. marts
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.
Billetter: online eller i Cinematekets billetsalg , Gothersgade 55, 1123 København K.