Edible Cinema var en bakke fuld af overraskelser og velsmag

TOTALOPLEVELSE. I denne uge løber den længe ventede event 'Edible Cinema' af stablen i Cinemateket. Et spændt og forventningsfuldt publikum mødte op til første forestilling tirsdag den 6. september, og smagte, duftede og følte sig igennem det dystre eventyr 'Pans labyrint'.

I disse dage inviterer Cinemateket til en unik sanseoplevelse, når 'Pans labyrint' vises i samarbejde med det succesfulde smagskoncept Edible Cinema fra London, som Time Out har kaldt "det ultimative ægteskab mellem mad og film" og for nyligt placeret som nr. 1 på listen over "Movie Experiences to Try Before You Die". Til de tre helt udsolgte forestillinger modtager gæsten en bakke med nummererede æsker, der indeholder en tasting menu i canapé-størrelse og nøje afstemte Bombay Sapphire-minicocktails, der svarer til scener i filmen. I løbet af filmen gives tegn, der angiver, hvad der skal åbnes og nydes, hvornår.

Første visning løb af stablen tirsdag den 6. september - og de 182 spændte gæster fik til fulde indfriet deres forventninger om en sjov og anderledes biografoplevelse. Hvor elementer fra filmens scener blev gengivet i smag, duft og tekstur. Hvor madens konsistens - i sommetider uhyggeligt høj grad - var afstemt med, hvad der kunne betragtes på lærredet.

Indledende blev publikum budt på en lækker velkomstdrink - komponeret af Bombay Sapphires top-bartender, der også stod bag de tre minicocktails, der indgik i menuen. Menuen var særligt udviklet og tilpasset 'Pans labyrint' af de eksperimenterende kokke Blanch & Shock, der har en særlig forkærlighed for Danmark og bl.a. erfaringer fra NOMA i baggagen.

"Det var en biografoplevelse ud over det sædvanlige - og det var netop, hvad vi håbede på", udtaler marketingkonsulent hos Cinemateket, Lotte Formenti. "Vi undersøger hele tiden, om det er muligt, at løfte oplevelsen af filmene, så der er noget ekstra at komme efter, når man går i biografen - det var der helt sikkert her", fortsætter hun.

Der er endnu to udsolgte forestillinger den 7. september og 8. september - og Cinemateket ser nu på, om successen skal gentages på et andet tidspunkt i nærmere fremtid.

Stemningsbilleder fra aftenen:

DSC03191

DSC03194

DSC03204

DSC03210

DSC03211

DSC03214

DSC03223