Eksperimental: James Benning - langsomhedens dramatik

Den amerikanske filmkunstner James Benning eksponerer billeder, der normalt ikke er synlige for beskueren. Viser hvordan mennesket gør sig i verden – og hvordan verden fungerer med mennesket.

Med sin nyeste film, 'Ruhr', tegner den anerkendte amerikanske filmkunstner James Benning et portræt af minedistriktet i Tyskland i seks fascinerende statiske indstillinger:

En tunnel med en enlig bil; en moské med hundredvis af bøjede hoveder; fly, der flyver over en skov; graffiti, der fjernes fra en væg; maskineriets bevægelse på en fabrik; røgen fra en gigantisk skorsten. Det er hverdagsbilleder James Benning får beskueren til at se og opleve. Billeder som i langsommeligheden får deres egen dramatiske dynamik og som på en gang virker bekendte og sælsomt fremmede.

Se 'Ruhr' i Eksperimental-biffen onsdag den 26. maj kl. 18.45.

James Benning har været en af den amerikanske eksperimentalfilms prominente skikkelser siden 1970’erne. Cinemateket har tidligere bl.a. vist hans 'RR' og '13 Lakes'. Bennings film udforsker tid og rum og udfordrer selve filmoplevelsen med lange indstillinger, der tvinger beskueren til at tillægge sig et andet blik på tingene end vanligt.