Eksperimental - jugoslavisk 70’er-attitude

Karpo Godina var en af de unge filmskabere i den jugoslaviske Sorte Bølge. Han har været mere eller mindre ukendt i en årrække, men hans kortfilm fra 1970’erne har på det seneste igen gjort deres entré på den internationale eksperimentalfilmsscene. Vi viser en serie af hans film onsdag den 24. november.

Karpo Godinas samarbejde med filmskabere som Milos Forman, Paul Morrissey, Frederick Wiseman og Dusan Makavejev i formeksperimentet ’I Miss Sonia Henie’ har fået eksperimentalfilmselskere op af stolen. Her bad Godina instruktørerne om at lave hvert deres segment, hvor replikken ”I miss Sonia Henie” skulle indgå. Godina klippede efterfølgende filmene sammen til et vanvittigt resultat, der på den bedste måde emmer af 1970’erne.

Hippie-performanceartister og soldater

Hans soloværker er oftest stramt koreograferede med musikken i centrum. Med en skarp sans for skæve tableauer iscenesætter han alt fra hippie-performanceartister til soldater i en blanding af fiktion og dokumentar. Cinemateket viser et program af Godina kortfilm fra 1968 til 1972, før hans film blev forbudt af censuren, onsdag den 24. november kl. 19.00.