En aften med Bent Fabricius-Bjerre

ARRANGEMENT. Bent Fabricius-Bjerre har med stribevis af hits skrevet lydsiden til danskerne i en menneskealder. Vi hylder ham og hans lange karriere som filmkomponist med en lille håndfuld film, der bærer hans nogle af hans mest markante aftryk. Mød ham selv den 15. august, og syng med på filmsange og se klip fra de største succeser, inden visningen af ’Forelsket i København’.

Bent Fabricius-Bjerre skrev sin første filmmusik i 1948, i begyndelsen til en lang række kortfilm af bl.a. Jørgen Roos. ‘Poeten og lillemor’ blev i 1959 hans første musik til en spillefilm. Herudover har han leveret musikken til musicals, teater og ballet. Han står bag nogle af de mest populære melodier i dansk film og tv’s nyere historie. 

Gennem årene har Fabricius-Bjerre samarbejdet med mange af de store danske instruktører, herunder særligt Erik Balling, Henning Carlsen, Gabriel Axel, Finn Henriksen, Bent Christensen og Ebbe Langberg.

Han ser det selv som et stort privilegium, at han har brugt sit liv på at arbejde med noget, han holder af og noget, der har givet ham stor tilfredsstillelse. “Jeg har aldrig ønsket, at mit liv skulle have været anderledes, og det er da en fantastisk fornemmelse”, udtalte han i 2002 til Berlingske Tidende.

Blandt Fabricius-Bjerres allerstørste film- og tv-hits tæller temaerne til 'Olsen-banden'-filmene, 'Matador' og 'Huset på Christianshavn'. Og hvem kan ikke synge med på evergreens som 'Forelsket i København' eller 'Jeg sætter min hat som jeg vil'? Som Bodil-komitéen skrev, da han modtog en Æres-Bodil i 2013: "Hvis der havde været en pris for at gøre det lidt sjovere, lidt smukkere og lidt mere elegant at være dansker, så skulle den gå til Bent Fabricius-Bjerre." Lørdag den 15. august vil komponisten fortælle om en begivenhedsrig karriere og levere egne numre. Kom og nyn med. Vi byder på kaffe, og efter en kort pause viser vi 'Forelsket i København'.


Tid:15. august 2015 kl. 17:00

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling:
cinemateket.dk og tlf. 33 74 34 12