Film om sangglæde og besøg af Mogens Dahls Kammerkor


Fredag den 2. juni kl. 18.30 optræder sangere fra det professionelle ensemble Mogens Dahls Kammerkor i Cinemateket. Ensemblet udforsker nye stier inden for korsang og koncertformer. Samme aften kl. 19.00 viser Cinemateket den prisbelønnede norske film 'Heftig og begejstret'.
Sangglæde - fem fabelagtige film om korlivI de senere år har en række film samlet sig om glæden ved at synge i kor. I en tid, hvor fællesskaber er i opløsning, og det stærkt individuelle projekt har vist sig måske at være en blindgyde, er koret i disse film blevet et symbol på et fællesskab, hvor den enkelte finder sig selv ved at udfolde sig kreativt.
Cinemateket har samlet en håndfuld af de allerbedste film med korsangen som omdrejningspunkt. Fra den ironisk-humoristiske (Kieslowski-inspirerede) polske spillefilm 'A Week In the Life of Man' (Jerzy Stuhr, 1999), der fokuserer på sangen som terapeutisk øvelse, til den Oscarnominerede franske 'Koret' (Christophe Barratier, 2004), om en lærers anstrengelser med - gennem sang - at få styr på en flok forsømte kostskoledrenge.
Serien (5 titler) vises hele juni. Læs mere på Sangglæde
Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.