Filminstruktøren Nils Malmros i samtale om erindring og inspiration

Tirsdag den 23. maj kl. 19:15 mødes erindringens mester, filminstruktøren Nils Malmros i samtale med kollegaen Ulla Hjorth Nielsen om forholdet mellem konkrete kunstneriske påvirkninger og en instruktørs personligeudtryk.
Filmen 'Tak for sidst', Holger Jensens nostalgiske hit fra 1950 som Ulla Hjorth Nielsen har genskabt i en ny version med dialog og geräusch efter den oprindelige stumme, sort/hvid film, er udgangspunktet for de to instruktørers samtale om erindring og inspirationen. Ulla Hjorth Nielsens påstand er, at Malmros' tidlige film 'Lars Ole 5.C' og 'Kundskabens Træ' er beslægtet med Holger Jensens film, som Malmros så i sin barndom. Holger Jensen var en upåagtet filminstruktør, der lavede fem spillefilm i 40'- og 50'erne, hvoraf 'Tak for sidst' er hans bedste.
De to instruktører præsenterer udvalgte klip fra bl.a. Nils Malmros' tidlige produktion, der udspiller sig i samme periode som 'Tak for sidst' og lægger op til debat med publikum. 'Tak for sidst' varer 44 minutter.Hele arrangementet forventes at vare to timer.
Læs mere på Tak for sidst
Presssemeddelelse og stills til filmen 'Tak for Sidst' på Pressroom
Billetter bestilles på 3374 3412, Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55.