Film&Music - musikalske møder i mørket

Cinemateket er med på beatet. Film&Music er Københavns allerførste filmfestival, der udelukkende er dedikeret musikfilm. Festivalen løber af stablen i Cinemateket 7.-10. oktober og byder på fire dages intense musikoplevelser på det store lærred.

Film&Music er Københavns allerførste filmfestival, der udelukkende er dedikeret musikfilm. I dagene 7.-10. oktober lægger Cinemateket sale til et omfattende program bestående af udødelige klassikere og spritnye produktioner - Alt fra pop til punk, fra country til rock, fra heavy metal til folk og soul til synth. Leonard Cohen, Johnny Cash, Iggy & The Stooges, Wilco, The Brian Jonestown Massacre, Kraftwerk, Magtens Korridorer, Sex Pistols, Stax, Black Metal samt en række flotte biopics og film, der går i kødet på musikindustrien.

Special events

Film&Music byder på masser af særarrangementer i hele festivalperioden 7.-10. oktober – bl.a.:

Torsdag den 7. oktober kl. 19.00: The Runaways. Filmen om Joan Jets hendengangne L.A.-pigepunk outfit vises med en lille forfilm om Roskilde Festivalen. Efterfølgende byder vi på et glas vin i Asta Bar, sponseret af den Amerikanske Ambassade.

Fredag den 8. oktober kl. 19.00: Introduktion til den dobbelte Oscar-vinder 'Crazy Heart'. Country-eksperterne Niels Fez og Søren McGuire introducerer filmen.

Fredag den 8. oktober kl. 21.45: Friday Late Night nummer 100 med ny film om Magtens Korridorer
Film&Music, Cinemateket, Märkbar og Rare Bird Production præsenterer premiere på dokumentarfilmen 'Strikkeklub på alufælge' om et af dette årtusindes mest usandsynlige danske rocksucceser - Magtens Korridorer. Med bar og djs før og efter filmen.

Lørdag den 9. oktober kl. 16.45 + søndag den 10. oktober kl. 19.15: Instruktør Tony Palmer introducerer den nyrestaurerede biografudgave af 'Bird on a Wire' om Leonard Cohens Europa-tourné 1972. Efter visningen den 9. oktober byder vi på et glas i Asta Bar.

Lørdag den 9. oktober kl. 21.45: Instruktør John Coon introducerer eksklusivt 'first edit' af sin nærgående film om den korrupte amerikanske pladeindustri.

Søndag den 10. oktober kl. 12.00-16.00 – Plademesse: Som opvarmning til dokumentaren 'I need that record' (vises kl. 16.30) – om vilkårene for de små pladebutikkers overlevelse i USA – inviterer vi på Film&Music Record Fair i Cinematekets Asta Bar. De bedste vinylbutikker i Kbh. kommer til denne fællesevent. Der er basis for gode byttehandler/pladekøb. Fadøl, vand og kaffe i baren.

Søndag den 10. oktober kl. 13.00-14.00 – Musik Quiz: Rockmuseet i Roskilde præsenterer den ultimative 'Alle mod alle' musikquiz hostet af "Kongen-af-musikquizzen" Michael Denner i Asta Bar. Der er fede præmier på højkant!

Musik i mørket - bestil billetter
Ingen af filmene på Film&Music har været vist i dansk festivalsammenhæng før, og for de flestes vedkommende er det første gang, de ruller over et dansk lærred. Måske vises de aldrig igen - Film&Music kan være din eneste chance! Vi glæder os til at møde dig i mørket. Bestil billet allerede nu og tjek løbende programmet for særvisninger med introduktioner, afterparties og andre indslag med gode ting til ører, øjne og gane.

Billetpris: 75 kr. til alle visninger (100 kr. til double-features og helaftensfilm).