Flygtninge og ildsjæle

MÅNEDENS DOKUMENTAR ’Lampedusa in Winter’ tegner et ærligt og enkelt billede af den tilspidsede flygtningesituation. Se den højaktuelle dokumentarfilm i Cinemateket frem til 8. juni. Første visning med debat arrangeret af Dansk Flygtningehjælp Ungdom.

Langt ude i Middelhavet stik nord for Tripoli og 200 km syd for Sicilien ligger øen Lampedusa, hvor borgmesteren forsøger at bringe lidt varme ind i de frustrerede bådflygtninge, som befinder sig i en uudholdelig venteposition.

Jakob Brossmanns dokumentar ’Lampedusa in Winter’ fortæller ærligt og enkelt om de store personlige udfordringer flygtningene står over for. Udfordringer, som står i dyb kontrast til det lille, trygge lokalsamfund, hvor afmagten taler sit eget tydelige sprog, når man pludselig skal tage stilling til noget meget større end hvorvidt den nye færge er stor nok til ens behov.

’Lampedusa in Winter’ bringer os lidt tættere på den nye europæiske hverdag med sit præcise og upartiske billede af den aktuelle flygtningesituation. Samtidig er filmen en hjertelig påmindelse om, at der findes ildsjæle derude med overskud til at give lidt ekstra af sig selv.

’Lampedusa in Winter’ med debat

I aften, torsdag den 2. juni kl. 18:30, inviterer Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK) til 40 minutters ekspertsnak før og efter visningen af ’Lampedusa in Winter’ – og byder til slut på kaffe og kage i Asta Bar. Kom og få indblik i den nye hverdag, som Europa måske skal vænne sig til.

Anmelderne skriver

★★★★★ "Udvider ens horisont … en tiltrængt humanistisk middelhavssaltvandsindsprøjtning, der i kraft af sin klassiske, observerende stil tilfører nuance på nuance til fortællingen om Europas flygtningesituation." – Jannie Dahl Astrup, Soundvenue

★★★★ "Intet menneske er en ø, siger man. Det samme bør også siges om Lampedusa. Det er ikke en ø alene i verden, men en del af Italien, Europa og hele verden. Det viser ’Lampedusa in Winter’ neutralt og uden ståhej. Bare et ene kamera, der insisterer på, at vi bør tale mere om Lampedusa." – Morten Vejlgaard Just, Filmz

★★★★ "En helt igennem sober film, som man bliver klogere af" – CPHCulture

Fakta

Læs mere og bestil billetter til Månedens Dokumentar i juni 'Lampedusa in Winter'

Tid: 2.-8. juni
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Online og tlf. +45 3374 3412