Forpremiere på sort svensk allstar-komedie

Cinemateket byder på forpremiere på sort komedie om parterapi med nogle af Sveriges største skuespillere. 'En rationel løsning' af Jörgen Bergmark. Torsdag den 30. juni kl. 19.00.

Sort allstar-komedie

I det elegant eksekverede 'firkantsdrama', 'En rationel løsning', leverer en række af Sveriges modne skuespiller-koryfæer tåkrummende pragtpræstationer på grænsen mellem menneskelig komedie og tragedie.

Ægtefællerne Erland og Maj (Stina Ekblad og Rolf Lassgård) er deltids-parterapeuter i den lokale kirke, men parret ryger selv ind i samlivsproblemer. Da Erland forelsker sig i sin bedste vens kone, i skikkelse af en veloplagt Pernilla August, foreslår han den eneste rationelle løsning.

Se traileren her.

Firkantet parterapi

"Filmen skal dels vise personernes gode hensigter, og at de virkelig vil kæmpe for kærligheden, og dels kritisere selvhjælpskulturen. Selvudnævnte parforholdseksperter hævder, at de sidder inde med enkle løsninger på komplicerede problemer," siger instruktøren Jörgen Bergmark.

Filmen har premiere den 7. juli. Allerede torsdag den 30. juni byder Cinemateket på forpremiere på Jörgen Bergmarks 'En rationel løsning'.