'Freakonomics' og Satans yngel

SKÆV torsdag aften i Cinemateket: Oplev den aparte økonom Steven Levitt i den dokumentariske bearbejdelse af bestselleren 'Freakonomics' eller bliv skræmt fra vid og sans af Satans unger, der har hovedrollerne dobbelt-visningen af 'Tegnet' og 'Eksorcisten' i Psych-Out!-biffen!  

Hvad har økonomen Steven Levitt - forfatteren til 'Freakonomics' - tilfælles med den besatte pubertetspige i 'Eksorcisten' og den gennemført onde dreng i 'Tegnet'? Umiddelbart ikke meget, men de har alle tre et ekseptionelt tag i deres publikum – og kan opleves i Cinemateket torsdag den 11. oktober.

Verden ifølge den aparte talknuser Steven Levitt

Sammen med journalisten Stephen Dubner skrev Steven Levitt i 2008 'Freakonomics', som blev en fagbogs-bestseller så fænomenal, at en generation af dokumentarfilmskabere nærmest stod i kø for at bistå med en filmatisering – også selv om konklusionerne så at sige allerede var draget. Pointerne er simpelthen for gode. Kritisk sans, en sporhunds fornemmelse for uopdagede forbindelseslinjer og talent for at omsætte kompleks viden til klar formidling – det er de primære egenskaber, der har gjort den ranglede og nørdede professor Levitt til et navn på den helt store scene. Økonomi møder popkultur, sociologi og kriminologi i denne skæve dokumentar – og sansepirrende musik opstår.

Tid: Torsdag den 11. oktober kl. 19:15
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf.3374 3412

Hårrejsende og hoveddrejende double feature

1970’ernes store vogue for okkult horror har fået lidt af en renaissance i de senere år. Det fejrer vi torsdag den 11. oktober i Psych-Out!-biffen med en klassisk double feature, der kan få hårene til at rejse sig på selv det mest forhærdede hoved. Gys til 'Eksorcisten' og den helt igennem modbydelige 'Tegnet'.

Sejlivet kultfilm med spektakulære special effects 

'Eksorcisten' går aldrig af mode. William Friedkins film er på samme tid en af filmhistoriens største succeser og mest sejlivede kultfilm. Og man forstår hvorfor, når man har oplevet de spektakulære special effects i biografen. En velopdragen, 12-årig pige forvandler sig til enhver forælders mareridt om en pubertetsramt præ-teenager: grim, bumset og uforskammet – og besat af Satan selv! Og det er sig selv slemt nok, men hvad de færreste ved er, at William Peter Blattys manuskript er baseret på en sand historie! (Gen)oplev Director’s Cut-versionen af en af alle tiders mest skræmmende film – på det store lærred, hvor den hører til.

Perfekt par adopterer antichrist - og opfostrer rendyrket ondskab

'Tegnet' var en lige så stor box office-succes som 'Eksorcisten'. En gotisk, apokalyptisk og elegant film med en helvedes form for humor, der ikke er blevet mildere med årene. Robert Thorn og hans kone Katherine har alt. Men da tragedien rammer og hun mister deres nyfødte barn lader han sig overtale til i al hemmelighed at adoptere en baby, hvis mor døde under fødslen. Det skulle han aldrig have gjort!

Tid: Torsdag den 11. oktober kl. 19:00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf.3374 3412