Friday Late Night - Einstürzende Neubauten

ROCK-PIONERE. Fredag 14. februar kan du få indblik i et stykke musikalsk kulturhistorie. Dokumentarfilmen ’Off Ways’ følger industial-veteranerne Einstürzende Neubauten og deres legendariske Elektrokohle-koncert i Østberlin lige omkring murens fald. Med bar og dj fra kl. 20.00.

Seks uger efter Berlinmurens fald var Berlin i princippet stadig en delt by. I Kreuzberg i vest pakkede industrial-pionererne Einstürzende Neubauten den 21. december 1989 tour-bussen med boremaskiner og elguitarer. Neubauten var det første vestlige band, som skulle give koncert i det tidligere DDR – den nøjagtige destination var fabrikshallen VEB Elektrokohle i Lichtenberg.

Koncerten tiltrak flere tusinde fans, hvoraf de fleste indtil da kun havde hørt Blixa Bargeld & Co. på piratkopierede kassettebånd.

Vennen og instruktøren Uli Schüppel fulgte med hele vejen og indfangede det legendariske show på klods hold. Men han ventede tyve år med at offentliggøre materialet, da han frygtede at blive sat i bås som endnu en wannabe rockdokumentarist. I 2009 flettede Schüppel sine originale optagelser fra '89 sammen med interviewsekvenser med fans, der var til Elektrokohle-koncerten.

Resultatet er en dokumentar, som transcenderer det ordinære koncertfilm-format. Som tilskuer får man serveret en sjælden kulturhistorisk indsigt. En film som det var værd at vente på og som nu kan fejre 25 års 'jubilæum'.

Simon Jeppesen, som var aktivist i Ungdomshuset, introducerer filmen med historier om musikscenen dengang og især med anekdoter om den legendariske koncert Einstürzende Neubauten gav i Ungdomshuset i 1986. Fredag 14. februar kl. 21.45.

Baren er åben fra kl. 20.00. Filmen begynder kl. 21.30.

Tid: Friday Late Night: Fredag 14. februar kl. 21.30.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12