Fyraften med David Lynch i Biblioteket

BOG OG DEBAT. Kom til oplæg og diskussion om David Lynch og hans nyklassiker ’Blue Velvet’ i Filmhusets Bibliotek og Billedarkiv. Med besøg af Andreas Halskov, der netop har udgivet bogen ’Paradoksets kunst – om David Lynch og hans film’.

I aften, tirsdag den 11. november kl. 17.30-18.30 byder Filmhusets Bibliotek og Billedarkiv velkommen til det første af forhåbentlig mange arrangementer med oplæg og diskussioner om filmens mangeartede verden.

Temaet kan variere – fx plakatdesign, Dickens-filmatiseringer, nye og gamle filmstjerner, nye bogudgivelser, etc. – men formen vil være den samme: Arrangementet afholdes i Filmhusets Bibliotek og Billedarkiv i Gothersgade 55, 1. sal, og det kan have afsæt i et gæsteoplæg, eller det kan handle om en film, som man i forvejen kan se hjemmefra via hjemmesiden filmcentralen.dk. Der gratis kaffe på kanden.

David Lynch og ’Blue Velvet’

Aftenens diskussion vil handle om den amerikanske instruktør David Lynch, særligt med fokus på hans nyklassiker ’Blue Velvet’ (1986). Andreas Halskov, der netop har udgivet bogen ’Paradoksets kunst – om David Lynch og hans film’ (Turbine Forlaget, 2014), lægger op til diskussionen.

Har man ikke allerede set ’Blue Velvet’, eller ønsker man at gense den prisbelønnede thriller på det store lærred, er der mulighed for det i Cinemateket, som viser filmen tre gange i december i forbindelse med en større kavalkade af film med og af Dennis Hopper, som har rollen som pervers kidnapper i netop ’Blue Velvet’.

Der er plads til 35 mennesker ved hvert arrangement – tilmelding per email til bibliotek@dfi.dk eller på telefon 33 74 35 92.

Tid: ’Fyraften i biblioteket’. 11. november kl. 17.30-18.30
Sted: Filmhusets Bibliotek og Billedarkiv, Gothersgade 55, 1. sal, København K
Billetbestilling: Fri entré. Tilmelding på tlf. 33 74 35 92 eller på bibliotek@dfi.dk