Glæd dig til Dansens Dag i Cinemateket

PUDS DANSESKOENE! Tirsdag den 29. april indtager Dansens Dag hele landet, og Cinemateket danser med! I dagene 27. - 30. april fejrer vi dansen som kunstart med film, reception og en minutfilmkonkurrence med flotte præmier.

Den internationale Dansens Dag fejrer hvert år dansen som kunstart og sætter spot på dansens universelle evne til at krydse politiske, kulturelle og etniske grænser. Cinemateket deltager i løjerne med film og arrangementer, der indrammer den mangfoldighed, som Dansens Dag står for. Se med på det store lærred og lad dig benove over, hvor meget dansen kan.

Kortfilmskonkurrence med prisuddeling

Søndag 27. april kl. 16.30 lægger Cinemateket hus og lærred til afsløringen af de ti finalister i online-konkurrencen 60secondsdance.dk - en kortfilmkonkurrence, der handler om at skabe dansefilm til kameraet på blot et minut. Ved arrangementet afsløres konkurrencens første- og andenpris af danser Peter Bo Bendixen; de vinder henholdsvis 1500 og 500 euro.

Vi afrunder aftenen med den canadiske dokumentarfilm 'Aux limites de la scène' om tre grænseoverskridende koreografer, efterfulgt af en reception i Restaurant SULT.

Ny street dance fra Brooklyn

Onsdag 30. april kl. 19.15 rykker vi til Brooklyn, hvor en ny stilart inden for street dance er opstået. Dokumentfilmen 'Flex is Kings' giver et indblik i en gadekultur, hvor de lokale i Brooklyn kæmper mod hinanden i battles, som gjaldt det liv og ære. Flere af danserne er arbejdsløse og kriminelle, og filmen beskriver hvordan dansen bliver et fast holdepunkt i en til tider udsigtsløs tilværelse. Kom og bliv inspireret til nye dance-moves.

Fransk-belgisk tangokomedie

På selve Dansens Dag viser vi Frédéric Fonteynes forrygende komedie ’Tango libre’. En film om den generte fangevogter, JC, hvis eneste ekstravagance er at danse tango. Han er betaget af den smukke Alice fra sit dansehold, men der opstår problemer, da hun dukker op i besøgsrummet i det fængsel, han er ansat i. Hun er kommet for at besøge ikke mindre end to indsatte, hendes mand Fernand og hendes elsker Dominic! Tirsdag 29. april kl. 19.15.

Tid: ’Dansens Dag 2014’: Filmvisninger og særarrangementer fra 27.-30. april.  
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12