Gravøl med The White Stripes

AFSKEDSSALUT. Kom og sk(r)ål med, når vi fredag den 27. januar drikker gravøl for The White Stripes i Friday Late Night-biffen. Det sker med den eksplosive koncertfilm 'Under Great White Northern lights'.

Rolling Stone Magazine tøvede ikke med at kalde The White Stripes for 00'ernes mest indflydelsesrige band. Kom derfor og sk(r)ål med, når vi fredag den 27. januar hylder et af det seneste årtis mest indflydelsesrige og virile rock-konstellationer!

Meg og Jack White på alderdomshjem

Til denne Friday Late Night er filmen selvfølgelig Emmet Malloys anmelderroste dokumentar 'The White Stripes Under Great White Northern Lights' om bandets mildest talt alternative turné i Canada i 2007. Foruden sublime koncertuddrag ses Meg og Jack White optrædende impromptu så utraditionelle steder som i en bybus, i en bowlinghal og på et alderdomshjem.

Rock-mytologi i rødt og hvidt

'Under Great White Northern Lights' byder dog ikke alene på sprød rock’n’roll, den er også et fascinerende indblik i The White Stripes’ mytologi og psykologi. Med masser af ømhed og underspillet humor fortæller filmen bl.a. om den voldsomme forskel på de to bandmedlemmer. Som Meg White selv påpeger, er hun 'den stille type', mens Jack White fremstår som en hvirvelvind af talent, vilje og energi. Stilistisk er filmen holdt i de røde, hvide og sorte farver, der er så karakteristiske for douens udtryk.

Nyt happy hour-koncept

Aftenen er samtidig en fødsel - for et Friday Late Night-koncept med nye fartstriber, hvor bar-delen er flyttet til før filmen og erstattet af happy hour fra kl. 20.30 til 22.00 i Asta bar. Der er liflige tunes på anlægget, når baren åbner, og det er tilladt at proviantere under filmen.

Gå derfor ikke glip af muligheden, når vi skruer op for The White Stripes' blues-inspirerede og potente rock-udskejelser!

Tid: Fredag den 27. januar kl. 22.00. Happy hour-bar fra kl. 20.30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412.