Gyldne gamle streger i ny film


Tirsdag d. 10. juni kl. 18.30 tager vi låget af mere end tre års research i danske og udenlandske arkiver, private samlinger - ja, selv loppemarkeder er blevet endevendt.

Dokumentarfilmen 'Eventyret om dansk tegnefilm' byder bl.a. på glemte klip fra den første guldalder i 40'erne, hvor dansk tegnefilm var førende i Europa.

Der er små perler af frontløbere som Storm P., Mik, Børge Ring og Kaj Pindal, foruden interview-bidder med disse og mange andre koryfæer. "Størstedelen af filmene har ikke været vist siden 50'erne eller tidligere endnu - det er det mest glemte kapitel i dansk filmhistorie," siger manden bag projektet, Lars Jakobsen.

Lars Jakobsen vil selv introducere 'Eventyret om dansk tegnefilm', der også byder på højdepunkter helt frem til i dag - over Cirkeline, Valhalla, Hugo og Terkel. Efter visningen af filmen er der mulighed for at stille spørgsmål til Lars Jakobsen og en række af de animatorer, der medvirker i filmen. Samlet varighed: 180 min.

Billetpris: kr. 65 (kr. 40 for medlemmer). Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Læs mere om 'Eventyret om dansk tegnefilm'.