Introduktion til den franske elegantier Jean Cocteau

RETROSPEKTIV. Vi åbner vores store Cocteau-serie den 22. oktober med ’Thomas l’imposteur’ introduceret af tidligere ambassadør i Paris, Hans Henrik Bruun, der har oversat Cocteaus roman.

Med en forførisk og drømmende forestillingsverden satte multikunstneren Jean Cocteau sit helt eget aftryk på filmkunsten. Senere koryfæer som Resnais, Fassbinder og Burton skylder alle en stor sum inspiration til denne franske ener. Cinemateket præsenterer de vigtigste af den flamboyante mesters spillefilm, samt en lille håndfuld film baseret på manuskripter af Cocteau.

Cocteau er nok mest kendt for sin smukke og meget personlige fortolkning af det gamle franske eventyr ‘Skønheden og udyret’, men instruktørens mest originale bidrag til filmhistorien er uden tvivl de tre Orpheus-film: ‘En digters blod’‘Kærlighedens mysterium’ og ‘Le testament d’Orphée’.

Trilogien er produceret over en periode på næsten 30 år og formidler ikke mindst Cocteaus fascination af den kunstneriske skabelsesproces. Orpheus-filmenes tone og stil er karakteriseret af en unik blanding af drøm og virkelighed.

Serien åbner den 22. oktober med ’Thomas l'imposteur’ (Georges Franju), baseret på Cocteaus roman af samme navn. Fra kl. 18.30 byder Gyldendal, der netop har udgivet den danske oversættelse af romanen, på en forfriskning før filmen, og Hans Henrik Bruun, der har oversat romanen, introducerer.

Fire af seriens film vises i friske, nyrestaurerede kopier.

Tid: Tirsdag 22. oktober til onsdag 27. november.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12