Jeanne d'Arc og Falconetti – film med livemusik og ny dokumentar om Dreyers muse

JEANNE D'ARC-AFTEN. Oplev den fascinerende dokumentarfilm 'Nitrate Flames' om Carl Th. Dreyers muse Renée Falconetti – med besøg af insruktør Mirko Stopar. Og se eller gense Dreyers 'Jeanne d'Arcs lidelse og død' med levende klaverakkompagnement. Fredag den 27. november.

Renée Falconetti var kun med i én film: Carl Th. Dreyers udødelige mesterværk ’Jeanne d’Arcs lidelse og død’ (1928). Men den legendariske skuespillerindes liv på og uden for de skrå brædder var så rigt på drama, at det kunne fylde en hel roman – eller en film. Og filmen ’Nitrate Flames’ er det netop blevet til. Se den i Cinemateket fredag den 27. november kl. 19.15 – sammen med ’Jeanne d’Arcs lidelse og død’ akkompagneret af pianist Ronen Thalmay.

 
Mirko Stopar følger i dokumentaren ’Nitrate Flames’ Falconetti gennem 1920’ernes Paris, hvor hun levede som feminist og teaterdiva – indtil hun formøblede hele sin formue på et casino-besøg – til hendes sidste dage som buddhist i Buenos Aires. En medrivende historie, smukt og kunstfærdigt fortalt i lys og skygge. ’Nitrate Flames’ bliver introduceret af Mirko Stopar.

Efter visningen af ’Nitrate Flames’ holder vi en kort pause og fortsætter derefter med stumfilmhovedværket ’Jeanne d’Arcs lidelse og død’, der var baseret på officielle retsudskrifter fra retssagen mod Jeanne d’Arc, og blandt andet udmærker sig ved Falconettis udtrykfulde ansigt, filmet i inciterende skarpe nærbilleder. Filmen vises med klaverledsagelse af Ronen Thalmay.

Tid: Fredag den 27. november kl. 19.15
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400