Joachim Holbek og tonerne til Trier, Scherfig, Bornedal og Staho

FILM OG BESØG. Mød Lars von Triers og Ole Bornedals hofkomponist, Joachim Holbek, når Cinemateket inviterer til en hyggelig eftermiddag med snak, kaffe og filmklip den 24. januar i forbindelse med visningen af Triers 'Medea' - Holbeks debut som filmkomponist. Oplev desuden en stribe af de film Holbek har skrevet musik til i perioden fra den 17. december-24. januar.

Komponisten Joachim Holbek har vundet Robert-statuetter for sin musik til både 'Europa', 'Russian Pizza Blues', 'Riget' og 'Lysets hjerte' og modtog i 1998 en æres-Bodil for sit arbejde som filmkomponist. Joachim Holbek startede sin musikalske løbebane som rockmusiker og komponerede i en årrække musik til balletter og teater, inden han i 1988 debuterede som filmkomponist med Lars von Triers tv-film 'Medea'. Gennem årene har han komponeret musikken til flere af Triers produktioner, og har arbejdet tæt sammen med Ole Bornedal, Simon Staho og Lone Scherfig.

Mød manden bag tonerne i Cinemateket og se ’Medea’ søndag den 24. januar. I hele perioden 17. december-24. januar er det imidlertid muligt at opleve markante danske produktioner med musik af Joachim Holbek.

Joachim Holbek - lyden af sorg og spøgelser 17. december-24. januar

’Nattevagten’ - Ole Bornedals gennembrudsfilm og startskuddet til Nikolaj Coster-Waldaus skuespillerkarriere. Joachim Holbeks musik er en velafmålt stemningsskabende faktor i denne nakkehårsstrittende gyserfilm, der ikke blot satte en skræk i livet på publikum, men også varslede en ny æra for dansk film.

’Dag og nat’ er historien om en far, en søn, en utro hustru, en hemmelig elsker, en dement mor, en fanatisk fodboldtræner og en gammel mand - som måske er en engel. Joachim Holbeks Robert-nominerede musik understøtter stærkt filmens fortættede stemning og handling, som udspiller sig i en bil.

’Wilbur begår selvmord’ - Lone Scherfigs velspillede co-produktion, med Mads Mikkelsen som dansk trækplaster, blev nomineret til syv Robert-statuetter. Joachim Holbeks musik er smukt  tilpasset filmens skiftende stemninger.

’Riget’ er Lars von Triers postmoderne serie om mennesker, liv og (u)gerninger på et moderne hospital. Joachim Holbeks titelmelodi 'The Kingdom' er seriens varemærke, og soundtracket er en vellykket blanding af stilarter og stemninger præcis som ’Riget’ selv.

’Riget II’ vanviddet fortsætter i Triers mesterlige univers om hospitalet i København. Nyfødte ’Lillebror’ vokser op som en inkarnation af Satan selv... igen smelter Joachim Holbeks musik forbilledligt sammen med lydbilledet.

Tid: 17. december-24. januar
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400