Johan Melin vælger film, der smitter

Stortalentet Johan Melin vælger film i Cinemateket i anledning af verdenspremieren på ’Profetia’ – månedens film i Cinemateket.

Instruktørtalentet Johan Melin går ikke på kompromis med film. Film skal være provokerende, intense og hudløse – de skal gøre ondt og smitte. ”Det er de bedste film; dem, som smitter dig og gør, at du aldrig kan gå tilbage til at være den samme."

Johan Melin har valgt en stribe af sine yndlingsfilm denne måned i Cinemateket i anledning af verdenspremieren på ’Profetia’.

I Stand Alone

Philippe Nahon leverer en fremragende præstation som den racistiske, misantropiske, arbedsløse hesteslagter, der forlader sin højgravide kæreste, skaffer sig en pistol og begiver sig på et nådesløst hævntogt

Johan Melin: "Jeg har valgt 'I Stand Alone', fordi den handler om ensomheden, når den er værst; den rodløse, trøstesløse, humorbefriede ensomhed. Filmen indeholder nogle fuldkomne absurde vendinger. Volden er inde i dit hoved – ikke i filmen. Intens og kompromisløs, som en debut bør være."

Ordet

’Ordet’ dissekerer skarpt den dobbeltmoral, der opstår, når tro bliver til regler og vaner i stedet for følelser og hengivelse.

Johan Melin: "Jeg var fysisk rystet, da jeg så Dreyers film – af dens minimalisme og kølige perfektion, som giver mulighed for at synke ned i filmen, som var den et maleri. En rejse ind i det ordløse."

Vacas

'Vacas' er et frodigt og storslået slægtsdrama a la '100 års ensomhed' om familierne Irigibel og Mendiluze, der lever side om side i en dal i Baskerlandet, kun adskilt af en skov.

Johan Melin: "Et baskisk maleri, der pludselig får liv og udfolder sig som en meget poetisk og fri slægtskrønike. Jeg elsker film, der samler mennesker. Dette er en af de bedste."

Bestil billetter og læs mere om filmene i serien "Johan Melin vælger film".

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.