Juleklokker ringer

OG ENGLE FÅR VINGER. Månedens film i december er Frank Capras elskelige jule-klassiker i flot ny kopi. Oplev James Stewart i eventyret om den godhjertede familiefar og sparekassemand George Bailey og hans trængsler og kamp for retfærdighed i Bedford Falls. 16.-28. dec.

Frank Capras sort/hvide-klassiker ‘Det er herligt at leve’ fortæller historien om den helt igennem godhjertede familiefar og sparekassemand George Bailey fra lillebyen Bedford Falls. Det er umuligt at forstille sig andre end James Stewart i rollen som George. Den solide ‘all-American’ type, der med sin generte facon og slæbende stemmeføring indbød til indlevelse. I over 50 år symboliserede James Stewart surrogatfaren, -broren, -ægtemanden eller bedstevennen, og skuespilleren var præcis lige så trofast og uflamboyant i virkelighedens verden. Han forsvarede idealerne og gik i krig mod uretfærdigheder som en idealborger. 'Det er herligt at leve' er fyldt med hjertevarme budskaber om kærlighed og medmenneskelighed, som strækker sig langt ud over den søde juletid.  

Cinemateket viser 'Det er herligt at leve' i en ny skarp kopi.

Anmelderne mener om 'Det er herligt at leve'

"»Hver gang en klokke ringer, er der en engel, der får sine vinger,« er et af filmens mottoer. »Hver gang en københavner køber en billet til  Det er herligt at leve  er der én, der får en uforglemmelig filmoplevelse,« kunne man passende tilføje." (Søren Frellesen, Information)

★★★★★★ "Filmforbindelsen anbefaler på det kraftigste at novicer griber chancen og får set denne topunderholdende filmklassiker. Alle andre bør til gengæld gribe chancen for endnu engang at få sparket filmsædet væk under sig af Capra og Stewart og Bedford Falls." (Dorte Winkler, Filmforbindelsen)

★★★★★★ "Eviggyldigt aktuel jul efter jul og tiden derimellem." (Morten, Vejlgaard Just, Filmz)

★★★★★★ ""Det er herligt at leve" vil sende dig på et juleendorfin-trip af medmenneskelige følelser i sådan en grad at Mr. Ebenezer Scrooge aldrig ville have haft behov for sine tre åndebesøg, havde han set denne film først." (Astrid Maan Thomsen, Cinemaonline)

★★★★★ "Masser af juleglæde, det gælder bare om at komme i biografen."(Katrine Sommer Boysen, Jyllands Posten)

★★★★★"De fleste vil elske "Det er herligt at leve", og hvis man er skeptisk, er det tilrådeligt at tjekke, om ikke man er blevet for kynisk." (Jacob Wendt Jensen, Berlingske tidende)

★★★★★"Tag en ven i hånden og gå i Cinemateket, for månedens film er ikke bare en god julefilm; det er en decideret god film." (Rikke Bjørnholt Fink, Ordet)

★★★★★★"Det er muligvis den julefilm med den smukkeste historie." (Michael Niels Køppen Kunov, Filmmagasinet Nosferatu)

Husk, at første visning af Månedens Film som altid er gratis for Cinematekets medlemmer.

Læs mere om 'Det er herligt at leve' og bestil billetter her.

Tid: ’Månedens Film i november: ’Det er herligt at leve’ ’. 16.-28. november.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: online eller på tlf. 33 74 34 12