Julian Schnabel besøger Cinemateket

LIVSBEKRÆFTENDE. Den anerkendte amerikanske maler og filminstruktør Julian Schnabel åbner retrospektiv serie i Cinemateket den 8. september og fortæller om arbejdet med sit prisvindende drama ’Dykkerklokken og sommerfuglen’, den autentiske fortælling om en moderedaktør, der blinker sig tilbage til livet efter en hjerneblødning.

Søndag den 8. september kl. 19.00 besøger Julian Schnabel Cinemateket, hvor han introducerer ’Dykkerklokken og sommerfuglen’ (2007) – en rørende og uendeligt livsbekræftende skildring af den ombejlede redaktør på modebladet Elle, Jean-Dominique Bauby, som efter en hjerneblødning i 1995 blev lam i hele kroppen, men som med sit ene øje formåede at blinke sig frem til et sprog, og dermed skabte fornyet kontakt til omverdenen.

Memoirer i 200.000 blink

Julian Schnabel vil i sin introduktion bl.a. fortælle om sin bearbejdning af forlægget til filmen, Jean-Dominique Baubys memoirer, der bærer samme titel som filmen, og som det tog Bauby 200.000 blink at ”skrive”.

Filmen vises i Bio Asta med efterfølgende reception i Asta Bar, hvor det er muligt at stille spørgsmål og nyde et glas vin.

Julian Schnabel vil i sin introduktion bl.a. fortælle om sin bearbejdning af forlægget til filmen, Jean-Dominique Baubys memoirer, der bærer samme titel som filmen, og som det tog Bauby 200.000 blink at ”skrive”.Filmen vises i Bio Asta med efterfølgende reception i Asta Bar, hvor det er muligt at stille spørgsmål og nyde et glas vin.

Julian Schnabel retrospektiv 8.-29. september

’Dykkerklokken og sommerfuglen’ er en del af Cinematekets Julian Schnabel-retrospektiv, der vises i perioden 8.-29. september og ligeledes indeholder filmene ’Miral’, ’Basquiat’ og ’Before Night Falls’ – værker, hvor Schnabel visuelt trækker på sine erfaringer som billedkunstner og gerne konkret fokuserer på kunstnere og den kunstneriske skabelsesproces.

Tid: Søndag den 8. september kl. 19.00.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 33 74 34 12.