Kan kreative protestformer og civil ulydighed ændre verden?

MÅNEDENS DOKUMENTAR. Er det en højtflyvende hippie-drøm, at kreative, ikke-voldelige protestformer og civil ulydighed kan ændre verden til det bedre? Se Månedens Dokumentar i Cinemateket 21.-27. maj og få nogle velovervejede svar!

'Everyday Rebellion', der vandt Politikens publikumspris på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i 2014, er på barrikaderne med passionerede aktivister en række steder i verden, hvor mennesker demonstrerer for retfærdighed, rettigheder og demokrati.

Instruktør-parret Arash og Arman Riahi er med lige dér, hvor simple men gerne imponerende kreative protestaktioner skubber til grænserne for, hvad der er muligt og (u)lovligt i en god sags tjeneste.

Filmen fokuserer blandt andet på et spansk nabofællesskab, som støtter en arbejdsløs computeringeniør, der er ved at blive smidt ud af sin lejlighed, på Occupy Wall Street-bevægelsen i USA og på den den ukrainske FEMEN-gruppe, hvis aktivist Inna Sherchenko har søgt asyl i Frankrig efter - topløs - at have oversavet et kors.

Se den brandaktuelle dokumentar frem til 27. maj og bliv inspireret!

Anmelderne skriver

♥♥♥♥ ”Moderne modstandsformer og filosofien bag dem i en brandaktuel film, der gør holdning til handling, fra Syrien til Wall Street - og København ... Aktuelt, indsigtsfuldt og modigt.” (Politiken)

★★★★★ ”En film, der vil noget, og den kan argumentere for det.” (FILMZ)

★★★★ ”Et håndgribelig eksempel på, hvordan den ikke-voldelige kamp kan kæmpes.” (Nosferatu)

Tid: 21.-27. maj 2015
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.