Kort og godt! – Oscar Shorts 2016 i Cinemateket

FORTÆLLE-FLAIR. Det er en kunst at fortælle meget på kort tid. Vær med, når Cinemateket i februar og marts viser alle årets nominerede i Oscar-uddelingens kortfilmskategorier Live Action og Animation.

Igen i år kan Cinemateket med glæde præsentere årets Oscar-kortfilmvindere, allerede inden de er udpeget. I to programmer à cirka halvanden time hver viser Cinemateket nemlig alle fem nominerede kortfilm i henholdsvis animations- og live action-kategorierne. Kortfilmene vises 20. og 21. februar samt 5. marts – altså både før og efter spændingen om årets Oscar-vindere bliver udløst den 28. februar. 

Selvom Danmark traditionelt har været storleverandør til Oscar-uddelingens kortfilmskategorier, er der i år ingen danske bidrag blandt de nominerede. Alligevel er der garanti for tårnhøj production value og koncis historiefortælling i årets felt.

Fra hverdagens længsel til verdens brændpunkter

De nominerede i årets kortfilmkategorier spænder vidt. I den ene ende af skalaen findes film, der udfolder hverdagens stille længsel, som 'Stutterer' om en ensom typograf med talehandikap, der har et forhold på internettet, eller den animerede 'A Bear Story' – fortællingen om en gammel melankolsk bjørn, som hver dag sætter sig ned på gadehjørnet for at vise forbipasserende sit mekaniske diorama, der fortæller historien om en bjørn, der længes efter flugt. 

I den anden ende af skalaen er film, der slår direkte ned i verdens brændpunkter. 'Day One' følger en afgansk-amerikansk tolk, der rejser med det amerikanske militær til Afganistan, hvor hun må overskride kløfter mellem kulturer og køn, og i 'Ave Maria' bryder en israelsk bosætter-families bil sammen foran et nonnekloster på vestbredden – en situation, der sætter rammen for et skævt møde.  

Tid: 20. februar 2016 - 5. marts 2016
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter: Cinemateket.dk eller tlf. 33 74 34 12