Kulturmøde i filmlaboratoriet

Jorden rundt med 12 instruktørpar. Cinemateket, CPH:DOX og My World Images byder velkommen til verdenspremieren på de første DOX:LAB-film. Filmene kan opleves i Cinemateket netop nu

CPH:DOX iværksatte sidste år, i samarbejde med My World Images, det internationale talentudviklingsprogram DOX:LAB. Her blev 12 instruktører fra en række udviklingslande sat sammen med 12 af deres nordiske kolleger i par for at producere 12 dokumentarfilm, som nu kan opleves for første gang. Filmene vises frem til den 12. september. Der er mulighed for at møde en række af instruktørerne. 

Global undergrund, eksperimentelle værker og afrikansk hiphop

Men der er meget mere at få for den 25-øre. CPH:DOX har udvalgt en lang række film, som i forlængelse af DOX:LAB-premieren – og på vidt forskellig vis – sætter fokus på produktionen af billeder i dag og på udvekslingen imellem verdens udviklingslande og vestlig filmkultur. Fra afrikanske hiphop-videoer og arrige punkfilm fra den globale undergrund til eksperimentelle værker og populære genrefilm på absolut lavbudget.

Det er filmene, der stiller spørgsmålene og giver bud på svar: Hvordan bliver film til i dag? Hvilken udveksling finder sted – og på hvilke betingelser? Og hvad kan vi lære af hinanden på tværs af grænser og traditioner?

Filmene kan opleves rundt i landet, indendørs og udenfor, på gallerier, i natklubber, som opvarmning til koncerter – og selvfølgelig i en biograf nær dig. Cinemateket viser hele 15 filmprogrammer.

Læs mere om CPH:DOX og My World Images.