Kulturnatten i Cinemateket: Olsen Banden, Madonna og meget mere ...

Velkommen til Kulturnatten i Cinemateket. Kom tæt på den nye animationsfilm om Olsen Banden, se Madonna live, oplev en McDonalds fyldt med vand samt en mængde andre ting for børn og voksne. Fredag den 9. oktober.

Kulturnatten er en festaften. Og ingen formår at sætte gang i en fest som Madonna. Oplev hele to koncertfilm med poppens ukronede dronning fredag den 9. oktober.

Klokken 22.00 viser Cinemateket ’Drowned World Tour' i Bio Asta - spektakulært totalshow fra hjemmebanen Detroit, 2001 - og 'The Confessions Tour' i Bio Carl - live fra et kogende, lysindhyllet Wembley, 2006. Der er frit valg og naturligvis fri entre på Kulturpasset (øvrige gæster kan løse billet mod betaling). Det anbefales at bestille i forvejen.

Asta Bar byder under og efter de to film på DJs og video-stormskærm med Madonna, der netop nu er aktuel med greatest hits-albummet 'Celebration'.

Stjernedrømme


Inden aftenens koncertoplevelser kan du i FILM-X sætte dine evner på prøve. Du kan f.eks. være med til at producere din helt egen film. Billetter reserveres gennem Cinematekets billetsalg fra den 7. oktober kl. 9:30. Optagelser begynder 16.30 – 18.45 + 19.00 – 21.15 + 21.30 – 23.45.

Kast dig ligeledes ud i at forme dine egne karakterer i modellervoks - og lav din egen stop-motion-film. Dette arrangement kræver ingen forudbestilling. Fra 17.00-23.00.

Drømmen om filmstjernestatus kan gå i opfyldelse fra kl. 16.30. Her kan du sætte dit håndtryk i fliserne rundt om Filmhuset, og fra kl. 18.30 er der mulighed for at blive sminket som en ægte filmstjerne. 

Animeret fest

Få desuden et unikt indblik i historien om dansk tegnefilm. I Film- & Boghandlen fortæller projektleder i Animationshuset, Annemette Karpen, i ord og streg om dansk tegnefilm fra de allerførste trickfilm til 3D. Fra kl.18.00-18.30.

Herefter, kl. 19.00-19.30, inviterer Skandinaviens største animationsselskab indenfor til et smugkig på den nye animerede Olsen Banden film ’Olsen Banden på de bonede gulve’. Jørgen Lerdam og Jesper Møller fra produktionsselskabet A-Film viser klip og fortæller om projektet.

Oplev også en McDonalds blive fyldt med vand i filmen 'Flooded McDonalds' fra det danske kunstnerkollektiv Superflex. Filmen afspilles i loop og kan ses fra kl. 19.00 til 21.30. 

I Filhusets Bibliotek & Billedarkiv fortæller instruktøren bag ’Asterix og Vikingerne’, Jesper Møller, om udfordringerne - og glæderne - ved at lave tegnefilm med højt international snit. Kl.20.00.

Kulturpas

Adgang til arrangementerne i Cinemateket er forbeholdt gæster med Kulturpas. Kulturpas koster 85 kr. og kan købes på de fleste S-togstationer, biblioteker og kulturinstitutioner i København. Der er fri entré for to børn (t.o.m. 11 år), når de følges med en voksen, der har Kulturpas. Kulturpasset giver adgang til alle arrangementer i programmet samt gratis transport med bus, tog og metro i hele HT-området

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.