Kvinder i afrikansk film - seminar i Cinemateket


Salaam DK og Cinemateket indbyder lørdag den 25. februar kl. 14.00 til seminar om kvindens rolle i afrikansk filmproduktion. Oplægsholdere er filmproducenten Fatma Alloo fra Tanzania og Eva Jørholt, lektor i filmvidenskab, Københavns Universitet.

Eva Jørholt introducerer seminarets tema og viser klip fra klassiske (vest)afrikanske film af og om kvinder. Eva Jørholt har i mange år forsket i afrikansk film og flere gange besøgt Afrikas største filmfestival, FESPACO i Ouagadougou, Burkina Faso.

Journalisten og filmproducenten Fatma Alloo er medgrundlægger af Zanzibar International Film Festival (ZIFF). Hun arbejder som medierådgiver, freelance-journalist og underviser desuden på Boston University. Hun har produceret flere dokumentarfilm og er medproducent på 'Maangawizi', som vi viser efter seminaret. Fatma Alloo vil præsentere eksempler på afrikanske kortfilm og øse af sin righoldige erfaring med kvindens rolle i østafrikanske medier.

Ordstyrer er Helle Toft Jensen fra SPOR MEDIA, som i mange år har promoveret afrikansk film. Helle Toft Jensen har blandt andet instrueret 'Drømmenes Hotel' (Senegal) og 'On-line med forfædrene' (co-instrueret med Prudence Uriri, Zimbabwe).

Mama AfrikaAfrikansk films grand old man, senegaleseren Ousmane Sembène, har engang sagt: "Afrika kan ikke udvikle sig - og har aldrig udviklet sig - uden kvinders deltagelse." Afrika eller afrikanske kvinder er imidlertid ikke entydige størrelser. Kontinentet rummer et væld af forskellige kulturer; der er også store indbyrdes forskelle på landenes økonomiske, udviklingsmæssige og politiske forhold, ligesom der er en afgrund til forskel på det liv, der leves i hhv. landsbyer og storbyer. Cinemateket viser frem til 28. februar serien Mama Afrika: i alt 10 film som præsenterer en række forskellige bud på, hvad det vil sige at være kvinde i Afrika i dag.

Læs mere på: http://www.dfi.dk/cinemateket/Program/Filmbeskrivelse.htm?id=v1002852.

Der er fri entré til seminaret. Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.