Lemmy Late Night

CPH:DOX og Friday Late Night præsenterer ny dokumentar om Lemmy fra Motörhead, der inkarnerer selve begrebet 'rock n’ roll'.

Der er tre ting, der kan overleve en atomkrig: kakerlakker, kapitalismen og Lemmy fra Motörhead. Manden har endelig fået sin egen film. Han indtager hovedrollen som læderklædt desperado, som var han sendt fra det vilde vesten for at vise vor tids hvalpefede rockstars hvordan skidtet skal gøres. Se selv, når vi viser ’Lemmy’ den 5. november kl. 21:30.

Tysk kampvogn og Metallica

De to instruktører har samlet tre års materiale til en film, der er alt andet end en traditionel hall of fame-hyldest. Den nu 64-årige Lemmy Kilmister er nemlig et overraskende gemytligt bekendtskab, der siger sin ærlige mening om alt, og som når at prøvekøre en tysk kampvogn fra 2. verdenskrig imellem en sjus og en guest apperance til en stadionkoncert med Metallica.
Efter filmen der selvfølgelige bar og dj.
Entré 70 kr./40 kr. (festivalpris).

CPH:DOX i Cinemateket

Fra 4.-14. november indtager CPH:DOX for ottende gang København. Politisk og provokerende, smukt og livsnødvendigt, sjovt og sært – og altid med kunstnerisk kant.

CPH:DOX sætter i år særligt fokus på fattigdom, med en serie film, der provokerende og tankevækkende udfordrer både vane- og offertænkningen. Oplev blandt andre Kim Longinottis spritnye knock-out ’Pink Saris’, der er en knytnæve i ansigtet på det indiske kastesystem. Se den med introduktion i Cinemateket den 9. november. Du kan også møde den forhenværende børnesoldat og nu verdensberømte Hip Hop artist, forfatter og menneskerettigheds aktivist Emmanuel Jal den 8. november, hvor han deltager i dialog om samvittighedsfulde handlinger i en globaliseret verden.