Made in China - Otte store danmarkspremierer

Cinemateket sætter fokus på den nyere kinesiske filmindustri og tilbyder otte store danmarkspremierer, bl.a. på film af Kinas to største instruktørnavne, Zhang Yimou og Chen Kaige. Åbningsevent torsdag den 9. juni.

En enorm filmindustri

Til forskel fra tidligere er det nu umuligt at skabe sig et overblik over filmproduktionen i Kina. Den digitale teknologi har næsten fra den ene dag til den anden, 'demokratiseret' kinesisk filmproduktion, som indtil for ikke så mange år siden var forbeholdt nogle få udvalgte. En række film bliver produceret illegalt eller i en gråzone, hvor uafhængige filmfolk samarbejder med etablerede filmstudier. Endelig har den økonomiske udvikling i Kina åbnet for et omfattende samarbejde med udenlandske co-produktionspartnere.

Kinesisk filmfestival i Cinemateket

Den kinesiske filmfestival tilbyder med otte nye film, der ikke før har været vist i Danmark, en temperaturmåling på kinesisk filmproduktion. Vi er meget stolte af at kunne give danmarkspremiere til film af bl.a. Kinas to største instruktørnavne, Zhang Yimou og Chen Kaige plus charmerende nutidskomedier og historiske ramasjang-dramaer.

Blandt de øvrige film præsenterer vi to kinesiske komedier med vid og bid, 'The Piano in a Factory' og 'If I'm the One 2', der fokuserer på hverdagens udfordringer for henholdsvis fabriksarbejderen og overklassen i dagens Kina. Riget i Midten er på filmfronten ikke mindst kendt for overdådige historiske ramasjang-dramaer, og det er megasucceserne 'The Messages' og 'Bodyguards and Assassins' flotte eksempler på. Den øgede internationale opmærksomhed på Kinas mange etniske folkeslag kommer til udtryk i filmen 'Deep in the Clouds', der skildrer livet blandt Lisu-folket i en bjerglandsby på grænsen mellem Kina og Burma.

Film og arrangementer

Åbningsevent med 'Forever Enthralled' af Chen Kaige torsdag den 9. juni kl. 19.15.

'Deep in the Clouds' - flot film fyldt med fantastiske billeder - med introduktion ved formanden for den kinesiske producentforening den 11. juni kl. 16.45.

'Sacrifice' af Chen Kaige - karakterdrevet hævndrama, som var en kæmpesucces i Kina.

'Under the Hawthorn Tree' – smukt, fintmærkende melodrama om forbudt kærlighed under Kulturrevolution, instrueret af Zhang Yimou  ('Under den røde lygte'. 'At leve', 'Hero'), biografaktuel med den et år ældre 'A Woman, a Gun and a Noodle Shop'.

'The Messages' – overdådig, særdeles underholdende, old-school spion-thriller.

'Bodyguards and Assassins' – rekordsættende film med flest nomineringer ved Hong Kong Film Awards.

'If You are The One 2' – underholdende romantisk komedie og kæmpe blockbuster-succes i Kina. Se traileren.

'The Piano in a Factory' – en film fuld af fine komiske optrin, surrealistiske dansenumre og underholdende (sovjet)russiske sange.