Månedens Dokumentar - 5000 kilo kærlighedshistorie!

MÅNEDENS DOKUMENTAR. 'One Lucky Elephant' er en informativ og samtidig rørende film om forholdet mellem en cirkusdirektør og en afrikansk elefant med teenage-depression. Vises fra 13. til 20. oktober.

"Tilstrækkelig enkel til at henrykke et barn og tilstrækkelig kompleks til at forbløffe en filosof," skrev filmkritikeren Roger Ebert om Månedens Dokumentar 'One Lucky Elephant'.

En elefant glemmer aldrig

16 år er gået siden cirkusdirektør David Balding adopterede Flora - en 5 tons tung afrikansk hunelefant - og gjorde hende til omvandrende hovedattraktion i cirkus-manegens kulørte spotlight. Flora trives dog ikke længere under forholdene og har brug for at trække sig tilbage fra showbizz. Dokumentarfilmen følger Balding og Flora i løbet af ti år, og viser at vejen til Floras pension ikke er uden følelsesmæssige omkostninger for dem begge.

Når dyr kommer bag tremmer

'One Lucky Elephant' udvikler sig overraskende til en undersøgelse af afrikanske elefanters særlige levevis og 'karaktertræk' og en nuanceret afdækning af de konsekvenser, det har at holde vilde dyr i fangenskab. Hele vejen igennem fastholder filmen samtidig den rørende og skrøbelige kærlighedshistorie mellem cirkusdirektøren og elefanten.

One Lucky Elephant
13.-20. oktober kl. 19:00
Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling , 3374 3412

Pressen skriver:

"Tankevækkende at se behandlerfilosofi flyttet over på et forhold mellem et menneske og en elefant." ♥♥♥♥ – Kim Skotte, Politiken.

"Rørende og tankevækkende" ★★★★★ – Freja Dam, Onfilm

"'One Lucky Elephant' er både glæde og sorg, ensomhed og det modsatte, vildskab og dynamik, knivskarpe og fire ton tunge ægte følelser." ★★★★ – Frederik Schelde-Jensen, Nosferatu

"Kan elefanter lide af posttraumatisk stresssyndrom? Eller af hjertesorg? Tja, hvorfor ikke ... Under alle omstændigheder reagerer den(ne) på en måde, som rejser interessante spørgsmål om dyr i fangenskab. Og om de bånd, der kan knyttes mellem mennesker og dyr." Lars Movin, Information