Månedens dokumentar - En vigtig film

Oprørende og prisbelønnet dokumentar om canadiske Omar Khadr, der som 15-årig blev anholdt i Afghanistan og overført til indespærring og forhør i Guantánamo. Torsdag den 2. til onsdag den 8. juni.

Vestlig krænkelse af 15-årigs rettigheder

Den canadiske statsborger Omar Khadr har været fængslet i Guantánamo siden 2002. Han var 15 år, da han hårdt såret blev anholdt i Afghanistan, anklaget for at have dræbt en amerikansk soldat med en håndgranat. 'You Don't Like the Truth' skildrer mødet mellem et hold agenter fra den canadiske efterretningstjeneste og Omar. Filmen er baseret på et forhør, der foregik over fire dage i 2003 og blev optaget af et overvågningskamera. Forhøret kommenteres i filmen af blandt andre tortureksperter, en af bødlerne, Omars advokater, hans søster og mor samt tidligere medfanger i Guantánamo.

'You Don't Like the Truth', hvis titel er hentet fra et af Omars svar til forhørslederen, er på mange niveauer en oprørende film. Omar er den første person, der formelt er dømt, siden krigen startede i Afghanistan – og den første børnesoldat, der i moderne tid er fundet skyldig i krigsforbrydelser.

Anmelderne skriver:

♥ ♥ ♥ ♥ "Filmen [er] et vigtigt dokument om ondskabsfuld afhøring af en barnesoldat" Dorte Hygum Sørensen - Politiken

★★★★ "Umiddelbart ville man sige, at filmen fortrinsvis er til dem, der har specialinteresse i storpolitik, men [...] den [har] potentiale til at gribe os alle." Jacob Wendt Jensen - Berlingske

★★★★ "Filmen fungerer virkelig godt som dokument over et af nyere tids væsentligste politiske brændpunkter" Katrine Sommer Boysen - Jyllandsposten

Se filmen hver dag kl. 19.15 fra torsdag den 2. til onsdag den 8. juni.

Se traileren.