Mange stjerner til 'Bright Star' – Månedens film i Cinemateket

Jane Campions smukke film om "romantikkens fødsel" er en hyldest til digteren John Keats og til den første, altopslugende forelskelse. Se 'Bright Star' i Cinemateket 14.-21. oktober.

Jane Campions bedste film siden 'The Piano' løfter den romantiske smerte til sublim kunst. Hver indstilling er komponeret med samme omhu som et Rembrandt-maleri, og tidsbilledet er troværdigt ned til mindste detalje. De to unge i hovedrollerne – Ben Whishaw og Abbie Comish – leverer hjerteskærende præstationer.

Ulykkelig kærlighed anno 1818

London-forstaden Hampstead, 1818. Den 20-årige John Keats deler en lille lejlighed med den noget ældre ven Charles Brown, og de forsøger begge at ernære sig som digtere. Keats' møde med den 18-årige Fanny Brawne bliver starten på en stormende forelskelse, men som en mand uden indtægt eller formue kan Keats imidlertid ikke gifte sig med Fanny. 'Bright Star' er titlen på et af hans mest kendte digte – et, han dedikerede til Fanny.

'Bright Star' vises i Cinemateket 14. -21. oktober. Husk at der er gratis adgang for Cinematekets medlemmer til den første visning.

Anmelderne skriver

"At se Jane Campions seneste film, kronen på hendes livsværk, er som at opleve romantikken blive født, tage form og italesætte sig selv" - Michael Bo, EKKO (6 stjerner)

"Puster støvet af den historiske figur Keats uden at puste sommerfuglestøvet af hans digtes vinger." – Kim Skotte, Politikken (5 hjerter)

"Filmkunst af den gamle, tålmodige skole. Men det bliver oplevelsen ikke ringere af." – Henrik Queitsch, Ekstra Bladet (5 stjerner)

"Det er en af de helt store kærlighedshistorier, der her er fortalt blændende smukt og usentimentalt. Historien om to mennesker, som både er vittige, poetiske og romantiske." - Gry Bak Jensen, Filmmagasinet Nosferatu (5 stjerner)

"Filmens enestående styrke er en forbløffende flot fotografering og et sublimt skuespil – særligt Ben Whishaw, der er virkelig skarp i rollen som Keats" – Alexander Vesterlund, Cinemazone (5 stjerner)