Med kameraet som skalpel - oplev polens vilde ener Andrzej Zulawski på årets CPH PIX festival

Manden er blevet sparket ud af Polen fire gange. Hans film holdes stadig gemt fleres steder. Mød Andrzej Zulawski, som er i København, og hvis værker for første gang vises i en samlet retrospektiv serie.

Stortalent med censurproblemer

Allerede efter sin debutfilm blev Andrzej Zulawski udråbt som en af sin samtids mest lovende talenter. Grundet store censurproblemer i hjemlandet har det dog i mange år været næsten umuligt at komme til at se Zulawskis første film, ligesom hans franske værker sjældent har været vist uden for hjemlandet.

Sci-fi, surrealisme, dobbeltgængerdramaer og forbudte film

Det går sjældent stille for sig, når den polske enfant terrible-auteur Zulawski skildrer kærligheden i dens yderpoler: den stormombruste forelskelse og det smertefulde tab. Hans film vises for første gang herhjemme under PIX 2011, hvor Zulawski også kommer til byen for at åbne festivalen, årets retrospektive serie - og for at introducere sine film.

Glæd dig til at møde en af filmhistoriens oversete enere!

Læs mere om serien hér.

CPH PIX 2011

Film-festival i byen fra den 14. til den 30. april. CPH PIX indtager byen med film, koncerter og instruktørbesøg ad libitum. 18 dage med mere end 170 film.

Se hele PIX-programmet hér.