MIX COPENHAGEN | LesbianGayBiTrans Film Festival - 21.-30. oktober

Kinky læderbøsser, geeky rum-lebber og udsyrede highschool-bi's er blandt de mere kuriøse skikkelser, der står i centrum for et fælles tema om kønsidentitet og seksualitet på MIX COPENHAGEN.

For 26. gang sættes fokus på køn og seksualitet med en alsidig samling film fra hele verden. Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival samler for første gang i år filmene under det nye navn MIX Copenhagen | LesbianGayBiTrans Film Festival.

Største filmprogram nogensinde

I år kan du komme tættere på stjernerne i sci-fi-film som 'Codependent Lesbian Space Alien Seeks Same', og du kan få en god undskyldning for at krybe tættere ind til sidemanden til horrorfilm som 'Dr. Jekyll & Sister Hyde'. Blandt kinky læderbøsser, geeky rum-lebber og udsyrede highschool-bi's kan du også blive klogere på begreber som SST 2012 - Stop Sygeliggørelsen af Transpersoner. For helt i denne kampagnes ånd produceres der i disse år flere og bedre film om og med transpersoner end nogensinde før. Gå ikke glip af film som 'Romeos' og 'Gun Hill Road', hvis du vil mærke filmhistoriens vingesus. For disse film skriver historie lige nu på samme måde som New Queer Cinema-bølgen gjorde det i 80’erne og 90’erne.

Med over 120 film på programmet er dette års festival den største nogensinde. Men flere film betyder desværre også færre visninger pr. film, så man skal komme hurtigt ud af starthullerne for at sikre sig de bedste pladser.

Udvalgte filmoplevelser med særarrangementer:

Et lille udpluk af de mange film og arrangementer illustrerer den brede vifte af film i alle genrer, der er repræsenteret på festivalen.

I åbningsfilmen Becoming Chaz følger vi Chaz Bono gennem det første år af hans medieovervågede kønsskifte, fra testosteronbehandlingen, til hans brystfjernelses operation. Højdepunkterne i portrættet består først og fremmest i de følsomme og intime skildringer af Chaz og kæresten Jennys dagligdag og de udfordringer, kønsskiftet bringer med sig for deres forhold. Filmen kan opleves ved to visninger fredag den 21. oktober.

Se 'Black Field' - den græske instruktør Mavro Livadis roste fortælling om forbudt kærlighed i 1600-tallets Grækenland. Denne smukke fortælling om forbudt kærlighed udspiller sig i 1654, hvor Grækenland hørte under det osmanniske rige. Filmen vises søndag den 30. oktober.

Hvis du er interesseret i transmænd og deres seksualitet, er Sexing the Transman helt sikkert noget for dig. Buck Angel, den første transmand som blev pornostjerne, instruerer denne dokumentar, hvor han interviewer flere transmænd om deres krop, transition, seksuelle orientering og seksualitet. Man kan desuden se selve Buck Angel udfolde sine talenter på lagenerne. En hed og seriøs dokumentar. Efter visningen torsdag d. 27. oktober er der Q&A med instruktør Buck Angel.

Instruktør Sebastiano d'Ayala Valvas Ángel, handler om en stor han-kvinde, der er transkønnet sexarbejder fra Ecuador som har boet i Frankrig i flere år med det mål at forsørge sin store familie i hjemlandet. Nu finder vi ud af om alt arbejdet har båret den frugt Ángel forventede, ved at følge med på den første hjemrejse til Guayaquil. Dokumentaren afslører Ángels udfordringer med både at leve et værdigt liv og med at blive accepteret i et land med stor social ulighed og økonomiske problemer. Efter filmens visning fredag den 28. oktober er der Q&A med Ángel og instruktøren.

Læs mere om det samlede festivalprogram på mixcopenhagen.dk eller hent vores trykte af slagsen i Cinematekets foyer.

MIX Copenhagen | LesbianGayBiTrans Film Festival 2011 løber af stablen i perioden 21.-30. oktober - vel mødt!